Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-01-2003 Persberichten district Binnensticht, 09.55 uur

Politie op zoek naar graffitispuiters

ZEIST Rond 04.00 uur zondagmorgen 12 januari hebben drie onbekenden graffiti gespoten op verschillende panden en winkels aan de Laan van Vollenhove en de Johan van Oldebarneveltlaan. Omdat de schade die door de graffiti is toegebracht in de tienduizenden Euros loopt, stelt de politie een onderzoek in naar de daders. Het gaat om drie verdachten van 16 a 18 jaar oud, waarvan er één geheel donkere kleding droeg en één gekleed was in een donkere broek met een licht sportjack met capuchon. Een derde verdachte droeg een donkere jas met witte capuchon en hij droeg tevens een tweekleurige rugzak (licht van kleur) op zijn rug. De politie verzoekt getuigen zich te melden bij politie Binnensticht, tel: 0900-8844. Ook is er een mogelijkheid om anoniem tips door te geven via de M-lijn: 0800-7000

Man beroofd van auto

BILTHOVEN- Op de Beethovenlaan is op dinsdagavond omstreeks 21.35 uur een man onder bedreiging beroofd van zijn auto.

Een 48-jarige man uit Bilthoven kwam die avond thuis. Toen hij de deur van zijn woning wilde openen, zag hij twee jongens uit de bosjes komen en in zijn richting lopen. Eén van de jongens pakte de man bij zijn arm, terwijl de andere de man bedreigde met een wapen. Vervolgens moest de man onder bedreiging zijn autosleutels afgeven. De jongens renden naar de auto toe en zijn weggereden in de richting van de Soestdijkseweg noord.

De politieagenten van de politie regio Utrecht werden op de hoogte gebracht van deze diefstal en er werd uitgekeken naar de auto. In Utrecht zagen agenten de auto met daarin de twee mannen rijden op de Franciscusdreef, gaande in de richting van de Muinck Keizerbrug. Door de hoge snelheid verloren de agenten de auto uit het oog. Het voertuig is later, zonder inzittenden teruggevonden op de Muinck Keizerbrug. In de omgeving werd er door agenten uitgekeken naar de inzittenden, maar deze werden niet meer aangetroffen.

Signalement dader 1: licht getinte huidskleur, tussen de 20 en 25 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang en kort zwart krullend haar. Hij had een bol gezicht en droeg een donker heupjack.

Signalement dader 2: licht getinte huidskleur, tussen de 20 en 25 jaar oud, ongeveer 1.85 meter lang. Hij had kort zwart krullend haar en een langwerpig gezicht, ook hij droeg een donker leren heupjack.

Als u getuige bent geweest van deze bedreiging of als u informatie heeft over de twee daders/bedreiging, neemt u dan contact op met de politie district Binnensticht; 0900-8844