Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-01-2003 Persberichten district Lekstroom, 10.05 uur

Vermiste man overleden

HOUTEN De 55-jarige Houtenaar die sinds 2 december 2002 vermist werd, blijkt te zijn overleden ten gevolge van een ongeval.

Bij een door de politie ingesteld onderzoek werd op de Veerwagenweg in een flauwe bocht een vaag bandenspoor in de berm aangetroffen. Dit bandenspoor liep vanaf de weg naar het Amsterdam-Rijnkanaal. Van de beschoeiing van het kanaal bleek een gordingsbalk te zijn beschadigd.

Door een boot van de Rijkswaterstaat werd op dinsdag 14 januari met sonarapparatuur de bodem van het kanaal bij die locatie onderzocht. Daarbij werd een object gelokaliseerd. Vervolgens is een duikploeg van de brandweer te water gegaan en die trof een stationwagen op de bodem aan. Het voertuig werd op de kant getakeld. In de auto werd het stoffelijk overschot van een 55-jarige man uit Houten aangetroffen. Hij werd sinds 2 december 2002 vermist.

Het slachtoffer is vermoedelijk met zijn auto van de weg geraakt en is via de berm in het Amsterdam-Rijnkanaal terechtgekomen. De politie gaat er vanuit dat er geen misdrijf in het spel is, maar dat het een noodlottig ongeval betreft.