Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 15 JANUARI 2003 uitbreiding gemeentehuis
De gemeente heeft drie architectenbureaus verzocht ontwerpen te maken voor de voorgenomen uitbreiding van het gemeentehuis aan de Schoolstraat in Bedum. De plannen worden elders in deze krant gepresenteerd.
Vanaf maandag 20 januari is er een internetsite waarop u de plannen kunt bekijken (www.bedum.nl/gemeentehuis).
In de hal van het gemeentehuis is vanaf 20 januari een expositie van de drie plannen. U kunt daar op werkdagen van 8.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00 uur terecht.
Kleinere exposities vindt u in de dorpshuizen van Onderdendam, Noordwolde en Zuidwolde (De Kern) en in de bibliotheek in Bedum. De gemeente hecht zeer aan uw oordeel over de plannen. U kunt uw stem tot 15 februari aanstaande op een van de ontwerpen uitbrengen. Dat kan op verschillende manieren:

* door het invullen van de antwoordstrook bij de presentatie van de plannen in deze krant;

* door het uitspreken van uw voorkeur via internet (www.bedum.nl/gemeentehuis: knop `stemmen');
* door het invullen van een stemformulier dat bij alle exposities te vinden is.

De gemeenteraad heeft al aangegeven dat de mening van de bevolking van de gemeente zal meewegen in de uiteindelijke keuze. Maakt u dus van de geboden mogelijkheid gebruik !

wijziging bestemmingsplan

Gedeputeerde Staten van Groningen hebben op 3 december 2002 geweigerd goedkeuring te verlenen aan de vestiging van een nieuwe veehouderij aan het fietspad/bedrijfsontsluitings-pad Grote Haver te Onderdendam (het pad aan de oostzijde van het Boterdiep, tussen Ter Laan en Onderdendam). Hierna heeft opnieuw overleg plaatsgevonden met de provincie Groningen. Dit heeft geleid tot een nieuwe locatie, in meer zuidwestelijke richting gelegen nabij het Boterdiep (tegenover de rioolwaterzuiveringsinstallatie). Op deze wijze kan de veehouderij beter worden ingepast in de bestaande structuurlijnen van het landschap.
Door wijziging van het bestemmingsplan BUITENGEBIED kan de oprichting van de veehouderij mogelijk gemaakt worden. Burgemeester en wethouders willen hieraan medewerking verlenen door toepassing van artikel 11 van de Wet op de ruimtelijke ordening. Het wijzigingsplan ligt vanaf 16 januari 2003 gedurende twee weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, afdeling VROM, Schoolstraat 1 te Bedum. Tijdens de inzageperiode kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijze over de planwijziging indienen bij burgemeester en wethouders van Bedum, Postbus 38, 9780 AA Bedum. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van art. 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening op verzoek van R.A.N. van der Werf vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan BEDUM INTEGRAAL PLAN voor het vergroten van een woning De Lijnbaan 55 te Bedum.
Het bouwplan ligt vanaf 16 januari 2003 t/m 13 februari 2003 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, bij de afdeling VROM. Gedurende de termijn dat het bouwplan ter inzage ligt kan een ieder zienswijzen inbrengen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Bedum, Postbus 38, 9780 AA Bedum.
19.00-20.30 uur (tel 0594-621850).
afspraak). (tel 050-3017411).
Schoolstraat 9, Bedum (kan zonder afspraak). (tel 050-3011124).