Gemeente Moerdijk


DEPOT THERMISCH GEREINIGD ZAND

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de wijze van opslag van Thermisch Gereinigd Zand aan de Bredeweg in Langweg niet langer toe te staan.

Aan de Bredeweg ongenummerd in Langeweg bevindt zich een tijdelijke opslag van Thermisch Gereinigd Zand (TGZ). Op basis van de tijdelijkheid en de aangenomen kwaliteit van het opgeslagen materiaal is destijds besloten de opslag onder het Besluit opslag en transportbedrijven toe te staan.

Op basis van aanvullende gegevens blijkt dat de opslag niet langer onder het besluit kan vallen, omdat er sprake is van de opslag van afvalstoffen met een volume van meer dan 35 m³. De inrichting is op dit moment dan ook in werking zonder de benodigde vergunning in het kader van de Wet milieubeheer.

Het is niet aannemelijk dat er op korte termijn afdoende bodembeschermende voorzieningen kunnen worden aangebracht. De opslag dient dat dan ook te worden beëindigd. Omdat een deel van het depot mogelijk in de gemeente Drimmelen ligt, is in overleg besloten om de handhaving gezamenlijk te doen
.

Laatst gewijzigd 15 januari 2003