Politie Gelderland-Midden

Arnhem, politie waarschuwt voor oplichtingspraktijken Publicatiedatum: 15-01-2003

Een drietal benadeelden heeft dinsdag bij de politie melding gemaakt van mogelijke oplichtingspraktijken door middel van SMS-berichten. De benadeelden, allen inwoners van Arnhem, waren zaterdag in de Arnhemse binnenstad benaderd door personen die beweerden te collecteren voor een bedrijf dat zich sterkt maakt voor het milieu. Om de uitstoot van CO 2 te verminderen zou geld nodig zijn voor de aanplant van bossen op Costa Rica, aldus de collectanten. Door het eenmalig versturen van een SMS-bericht konden passanten een bedrag van 80 eurocent van hun beltegoed overmaken om een bijdrage te leveren voor de aanplant. Bovendien zou men kans maken op een reis naar Costa Rica ter waarde van 10.000 euro. Wat de collectanten er niet bij vermeldden was dat vanaf het moment van versturen van het bericht er elke dag automatisch 80 eurocent van het beltegoed wordt afgeschreven, zoals bij enkele benadeelden reeds gebeurd was. Dit zou alleen gestopt kunnen worden door tussenkomst van de eigenaar van het bedrijf. Hoe dit moet wordt echter niet verteld. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld. In elk geval is duidelijk dat het bedrijf niet over vergunningen beschikt voor deze vorm van collecteren. De politie waarschuwt dan ook niet in te gaan op dergelijke voorstellen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rivierenland

---

Elst, bekeuringen bij onopvallende controle
Publicatiedatum: 15-01-2003

Onopvallende verkeerscontrole op verschillende plaatsen in Elst heeft de politie dinsdag een tiental bekeuringen opgeleverd. Er werd bekeurd voor het niet dragen van de autogordel (4); niet handsfree bellen in de auto (2); het negeren van een geslotenverklaring of inrijverbod (1); een vervallen APK (1); het niet dragen van de voorgeschreven valhelm (1) en het rijden door rood licht (1).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Wageningen, verkeerscontroles
Publicatiedatum: 15-01-2003

Bij diverse verkeerscontroles op een aantal plaatsen in Wageningen zijn dinsdag door de politie in totaal 114 bekeuringen uitgeschreven. Tussen half vier 's middags en kwart over negen 's avonds vielen 93 bestuurders op de Keijenbergseweg door de mand bij een snelheidscontrole door het verkeershandhavingsteam van de politie. Zeker 3100 bestuurders werden op snelheid gecontroleerd. Een automobilist spande de kroon door met 146 km/u de controle voorbij te flitsen. De controle vond plaats buiten de bebouwde kom, er mag daar slechts 80 km/u worden gereden.
Op onder andere de Chruchillweg werden bij een verlichtingscontrole onder fietsers in de donkere avonduren in totaal 21 bekeuringen uitgedeeld. Een aantal fietsers kwam er met een waarschuwing vanaf om dat hun verlichting gedeeltelijk niet in orde was.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bennekom, schade aan auto door vuurwerk
Publicatiedatum: 15-01-2003

Een 59-jarige vrouw uit Ede heeft dinsdag bij de politie aangifte gedaan van vernieling van haar auto, die geparkeerd stond op de Molenstraat in Bennekom. Onbekenden hadden kennelijk maandagochtend vuurwerk tegen de auto aan gegooid, waardoor de buitenspiegel vernield werd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606