Politie Amsterdam-Amstelland

Hennepplantage in woning
14-1-2003. In een etagewoning in de Staatsliedenbuurt is gistermiddag een professionele hennepplantage aangetroffen. Een 36-jarige man die in de woning aanwezig was is gearresteerd. Agenten troffen een plantage aan die verspreid was over alle verdiepingen van het pand. Geblindeerde ramen en een professionele luchtverversingsinstallatie moesten er voor zorgen dat de wietplantage onopgemerkt bleef. Er zijn 2100 hennepplanten, 12 koolstoffilters, een bewateringsinstallatie en 60 assimilatielampen in beslag genomen. Op alle etages bleek de stroom illegaal te zijn afgetapt. De planten zijn vernietigd.


---

Overval winkel
14-1-2003. Gistermiddag werd een winkel aan de Amstel overvallen. Hierbij raakte niemand gewond. Even voor drie uur kwam de overvaller de zaak binnen, bedreigde de winkelmedewerkster met een mes en eiste geld. Op dat moment waren alleen het personeelslid en een klant in de winkel aanwezig. Nadat de rover een onbekend geldbedrag had buitgemaakt, vluchtte hij de winkel uit in de richting van het Muntplein.

Signalement

blank uiterlijk

ongeveer 175 centimeter lang

leeftijd tussen de 25 en 30 jaar

kort, golvend, donkerblond haar

Hij droeg:

een crèmekleurige broek
een kort zwart lederen jack tot op de heupen
en hij had oordopjes van een walkman in.
De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via (020) 559 2321
Zes gewonden busbotsing
14-1-2003. Gisteravond raakten zes mensen gewond bij een kop-staartaanrijding tussen drie streekbussen op de Slochterweg. Het ongeluk gebeurde doordat een bus plotseling remde voor een overstekend dier. De achteropkomende busbestuurders konden niet meer stoppen en knalden op hun voorligger. De slachtoffers, waaronder twee buschauffeurs, zijn in een ziekenhuis behandeld en mochten daarna naar huis.
Lichaam man gevonden
13-1-2003. Zondagmiddag rond kwart voor één zag een brugwachter een lichaam drijven in het water van de Schippersgracht. Het stoffelijk overschot bleek van een nog onbekende man te zijn. De recherche stelt een onderzoek in naar de identiteit van het slachtoffer. Sectie moet uitwijzen hoe hij om het leven is gekomen.
Drankrijder gepakt
14-1-2003. Vannacht werd na een korte achtervolging een 24-jarige automobilist uit Zwolle aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. Bij een ademtest werd een alcoholwaarde van ruim 1,2 promille gemeten. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Engelsman verongelukt
14-1-2003. Gisterochtend is een 50-jarige Engelsman om het leven gekomen, nadat hij van het balkon op de tweede etage van een gebouw aan de Linnaeusstraat was gevallen. Hij overleed ter plaatse. Vooralsnog wijst alles op een tragisch ongeval.


---
Paard overloopt ruiter
14-1-2003. Gisteravond rond acht uur is een 17-jarige ruiter gewond geraakt aan de Oud Diemerlaan toen hij werd overlopen door een paard. Hij is met verwondingen in zijn gezicht naar een ziekenhuis overgebracht.
Volontairs gezocht
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt volontairs!.


---

Ronald Hildenberg vermist
24-12-2002. Sinds 13 december wordt de 40-jarige Ronald Hildenberg vermist. De man behoort medicijnen te gebruiken, anders raakt hij mogelijk verward en agressief.

Hildenberg is op vrijdagavond 13 december 2002 omstreeks elf uur vanaf zijn verblijfadres aan de Vrolikstraat, in de richting gelopen van een woning aan de Pieter Nieuwlandstraat. Hildenberg is daar echter nooit aangekomen. Vanaf dat moment ontbreekt ieder spoor van hem.

Voor een uitgebreid signalement en een foto, klik hier.
---

Verkeer
14-1-2003. Er zijn gisteren weer een aantal verkeerscontroles gehouden.

A10 Oost/Aalsmeer
Gisteren hebben op twee locaties snelheidscontroles plaatsgevonden. Hierbij werden 160 overtreders op de bon geslingerd. Op de A10 werden 150 snelheidsovertreders betrapt. In Aalsmeer (Machineweg) overtraden 10 automobilisten de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.

Krugerplein
Gistermiddag heeft een speciale bromfietscontrole plaatsgevonden op het Krugerplein. Ongeveer 50 bromfietsen werden aan deze controle onderworpen. Politiemotorrijders brachten de te controleren brom- en snorfietsers naar de controleplek. Er werden 25 bekeuringen uitgeschreven.

---

Preventief fouilleren
27-11-2002. Vanaf 20 november mag de politie ook in Amsterdam gebruik maken van preventief fouilleren om wapenbezit en -gebruik tegen te gaan. Maar wat betekent dat nu precies voor u? Wij hebben voor u een korte samenvatting gemaakt over het hoe, wat en waarom van preventief fouilleren.


---

Winteroffensief woninginbraken
10-1-2003. De Politie Amsterdam-Amstelland is een winteroffensief tegen woninginbraken begonnen. Van december tot en met maart worden in de hele regio acties gehouden om het aantal inbraken terug te dringen. Het is bekend dat er in deze donkere maanden doorgaans meer wordt ingebroken dan in andere perioden. De politie wil op deze manier de trend breken.

Lees meer.