Gemeente Capelle a/d IJssel

Plantsoenen gerooid vanwege wilde clematis of bosrank

In de wijk Schollevaar komt de wilde clematis of bosrank veel voor als woekerende plant in het openbaar groen.
De plant is te koop in tuincentra. Waarschijnlijk hebben enkele inwoners van Schollevaar deze plant aangeschaft en in hun tuin gezet. De plant bloeit laat in de zomer tot en met de eerste helft van de herfst, met veel kleine witte bloemetjes en kan zeer hoog, tot 15 meter, klimmen. De plant zaait zich behoorlijk uit. De zaden kiemen overal en maken weer nieuwe zeer rijk bloeiende planten. Daar waar geen hoge bomen voor handen zijn, spreidt de plant zich als een woekerende deken over struiken en heesters uit.

Wat betekent dit voor uw directe woonomgeving? Op diverse plekken in de wijk heeft de plant zodanig gewoekerd dat het gemeentelijk plantsoen ter plekke moet worden gerooid. Later wordt dit dan weer met dezelfde of aangepaste heesters ingeplant. Het betreft voorlopig enige kleinere en grotere (soms slechts gedeelten van) plantsoenvakken in de volgende straten: Ernst Barlachrade, Beatrijs Erf, Bouvigne, Breedspoor, Sarah Burgerhart Erf, Elegastburg, Filomeentje Erf, Floris Burgwal, Fresco, Granida Erf, Heer Halewijnburg, Herenburg, Hobo, Jachthoorn, Klepperdans, Kopspoor, Kringdans, Griet Manshande Erf, Willem Marisrade, Mathilde Erf, Minoes Erf, Nabucco, Operalaan, Pallieterburg, Rodinrade, Snelspoor, Vreugdedans, Vrijheidsdans, Anton Wachterburg, Waldhoorn en Wisselspoor.

Verzoek!
Een verzoek aan de bewoners van deze straten is om hun particuliere opslag in het openbaar groen te (laten) verwijderen. Deze opslag kan bijvoorbeeld bestaan uit een compostvat of -hoop, tegels, hout, surfplanken, takken van krulwilgen en overgebleven kerstbomen.

anneer?
In de loop van het eerste kwartaal van 2003 vinden de rooi-, opruim-, grond- en plantwerkzaamheden plaats. Overzichtstekeningen worden gemaakt en ter inzage gelegd in de bibliotheek in Schollevaar en in de hal van het gemeentehuis van maandag 20 tot en met vrijdag 31 januari 2003. Op deze tekeningen zijn (ongeveer) de bedoelde vakken aangegeven.
De openingstijden van bibliotheek Schollevaar zijn: dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer C. van der Linden, 010-2848631 of de heer J. Visser, 010-2848634.