Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 15 januari 2003.

Computers gestolen

TILBURG - Bij een inbraak in een onderwijsinstelling in Tilburg Noord hebben inbrekers afgelopen maandagnacht 15 computerkasten, een fax, een mobiele telefoon, een beeldscherm en een laptop buitgemaakt. De waarde van de gestolen goederen is aanzienlijk. De inbrekers zijn via het dak van de school binnengekomen. In de school hebben ze verder wat ruiten vernield om bij de buit te komen.

Verlichtingscontroles leveren 83 bekeuringen op

TILBURG - Ook gisteren hebben de politieteams van district Tilburg weer verlichtingscontroles gehouden. In totaal gingen er 83 fietsers op de bon. Dat gebeurde op de volgende locaties Goirkekanaaldijk 12 Gilzerbaan 4
Tuinstraat 7 Hart van Brabantlaan - Schouwburgring en Korvelseweg 60

Inbrekers gaan met hondje aan de haal

HAGHORST - Aan de Wijnhovenstraat is bij een diefstal uit een schuur een twee maanden oude Yorkshire Terrier weggehaald. De diefstal werd gistermorgen ontdekt. Omdat er geen braaksporen zijn aangetroffen wordt vermoed dat de dieven zich in hebben laten sluiten.

Politie Leijdal controleert op autogordel en -papieren

TILBURG - bij een verkeerscontrole aan de Goirleseweg in Tilburg hebben agenten van het politieteam Leijdal gistermiddag zeven bekeuringen uitgedeeld. De politie controleerde op het dragen van de autogordel, het bij zich hebben van het rij- en kentekenbewijs, de APK-keuring en de verzekeringspapieren. Tijdens de controle zijn 40 auto`s aan de kant gezet. Een autromobilist had helemaal geen rijbewijs.

GOIRLE - Ook aan de Bergstraat controleerde de politie van leijdal. Bij deze controle gingen 30 auto`s aan de kant. Zeven automobilisten kregen een bon omdat ze de gordel niet om hadden.

Winkeldiefstallen

TILBURG - In een winkel aan de Jan Heijnsstraat betrapte beveiligingspersoneel gistermiddag een 38-jarige Tilburgse vrouw. Zij werd betrapt bij de diefstal van levensmiddelen ter waarde van 67 euro en aan de politie overgedragen Met een transactievoorstel van 195 euro werd de vrouw weer in vrijheid gesteld.

TILBURG - Een 14-jarige Tilburgse jongen kan met het HALT-buro in onderhandeling over de alternatieve straf die hem te wachten staat. Gistermiddag werd hij betrapt bij de diefstal van een reep chocolade.

Tilburger van portemonnee beroofd

OISTERWIJK - Een 34-jarige Tilburger is gisteravond aan de Lind van zijn portemonnee met 60 euro. Deze beroving werd gepleegd door drie nog onbekende mannen. Zij vroegen de Tilburger die over de Lind liep om een vuurtje. Om bij zijn aansteker te komen moet de Tilburger ook zijn portemonnee uit zijn kleding halen. In een onbewaakt moment ziet een van de drie kan om de portemonnee van de Tilburger uit zijn handen te grissen. Terwijl de dief zich met de portemonnee uit de voeten maken geven de twee anderen het slachtoffer enkele klappen op zijn gezicht en schoppen hem in zijn zij en op de rug.

Politie pakt Tilburger op na mishandeling

TILBURG - Een 43-jarige man uit Tilburg is gisteravond in de Mariastraat aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 22-jarige plaatsgenoot. Agenten die met een verlichtingscontrole bezig waren aan de Schouwburgring werden door het slachtoffer aangesproken over de mishandeling. De man bloedde flink uit een wond aan zijn gezicht. Samen met het slachtoffer is de politie naar de plaats delict gegaan en kon de man de dader van de mishandeling aanwijzen. Agenten hebben de man toen opgepakt.

Huiselijk geweld

TILBURG - Een 51-jarige man uit Tilburg is vannacht aangehouden nadat hij zijn 47-jarige vrouw had mishandeld. De man greep zijn vrouw bij de keel. Tussen beide echtelieden botert het al langer niet. Gisteravond liepen de gemoederen zo hoog op dat de man zijn vrouw bij de keel pakte.

Goirlenaar met drank op botst tegen paaltje

GOIRLE - Een 50-jarige Goirlenaar met drank op is vannacht in de Kloosterstraat met zijn auto tegen een paaltje gebotst. Door de klap werden omwonenden wakker die de politie waarschuwden. Als de politie terplaatse komt blijkt dat er sprake is van drank misbruik. Aan het politiebureau blaast de Goirlenaar een alcoholpromillage van bijna 2.2. Het rijbewijs is door de politie ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van 12 uren opgelegd en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Carel Bouman