Gemeente Breda

Persberichten

15-01-2003

Breda krijgt noodstroomvoorziening in nieuw Stadskantoor

Met de oplevering van het nieuwe Stadskantoor in het najaar van 2003 beschikt de gemeente Breda over een noodstroomvoorziening van 200.000 Watt. Daarmee kan het gemeentelijke apparaat in stadskantoor 1 bij langdurige uitval van stroom door een storing, calamiteit of ramp gewoon gebruik blijven maken van computers, faxen en telefoon- en netwerkverbindingen. Het college van B&W stelt voor de aanschaf, installatie en aansluiting van de noodstroomvoorziening 215.000 Euro beschikbaar.

Als de noodstroomvoorziening eenmaal is opgestart, kan hij onbeperkt blijven draaien tot de normale stroomvoorziening is hersteld. Het crisiscentrum en gemeentelijke apparaat worden dan niet gehinderd door de stroomuitval. Gekozen is om de noodstroomvoorziening te plaatsen in het nieuwe Stadskantoor omdat daar het bestuurscentrum gehuisvest zal zijn ten tijde van een ramp.
De aanschaf van de noodstroomvoorziening vindt plaats in het kader van de rampenbestrijding. Naast de aanschafkosten betaalt de gemeente jaarlijks ruim 14.000 Euro voor het onderhoud van de noodstroomvoorziening.

Breda, 15 januari 2003