Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 15-01-2003
persberichten woensdagmorgen
Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Dronken automobilist ramt lichtmasten

DE WIJK - De politie heeft dinsdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 42 jarige automobilist uit Meppel. De man is dinsdagmiddag op de Dorpsstraat in De Wijk met zijn auto uit de bocht gevlogen en na het rammen van twee lichtmasten tot stilstand gekomen in een voortuin. Hij had gedronken. De ademanalyse leverde ongeveer 2 promille op.

Dronken automobilist in sloot

BORGER - Voor een 50 jarige automobilist uit Gasselternijveenschemond was het dinsdagmiddag de tweede keer binnen een maand dat hij door de politie werd betrapt op het rijden onder invloed. Was het op 20 december raak in Emmen, nu was de man op de N34 even buiten Borger de controle over zijn auto kwijtgeraakt en links van de weg in de sloot beland. De man scoorde 1,3 promille bij de ademanalyse. Hij is met een rijverbod voor 6 uur en (wederom) een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd.

Rijproef voor dronken automobilist

RODEN - De politie van Roden heeft dinsdagnacht een vordering voor het afleggen van een rijvaardigheidsproef uitgereikt aan een 38 jarige inwoner van Haulerwijk. De man werd bij een alcoholcontrole op de Ceintuurbaan West in Roden betrapt met 2,3 promille. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren. Verder waren van de auto waarin hij reed geen verzekeringsgegevens bekend bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

Nekklachten na verkeersongeval

LHEEBROEK - Een 48 jarige automobiliste uit Diever is dinsdagavond met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de vrouw was ze doordat ze slipte op de linker weghelft terechtgekomen en was ze bij het terugsturen naar rechts in de berm geraakt. Daarbij verloor ze de controle over over haar auto en belandde in de sloot.

Brokkenpiloot veroorzaakt twee aanrijdingen

HOOGEVEEN - Een 35 jarige automobilist uit Emmen is dinsdagavond voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De man raakte door nog onbekende oorzaak van de weg op de N37 bij de afslag Hoogeveen Oost en kwam tot stilstand tegen een verkeersbord. Al meteen nadat de politie ter plaatse was, bleek dat de man even tevoren een verkeersonegval had veroorzaakt bij het verkeersknooppunt Hoogeveen. Hij was daarbij doorgereden. Een blaasproef leverde geen overmatig drankgebruik op.

Burger pakt fietsendief

EMMEN - Een oplettende burger heeft dinsdagavond in het winkelcentrum Angelslo in Emmen een 15 jarige jongen uit Emmen aangehouden die hij op heterdaad had betrapt bij het stelen van een fiets. Een tweede dader wist te ontkomen. De jongen gaat de HALT procedure in.

Motor weg

RODEN - Een 28 jarige werknemer van een bedrijf aan de Dwazziewegen in Roden moest woensdagmorgen nadat hij zijn nachtdienst er op had zitten constateren dat zijn motor gestolen was. Volgens een collega van de man had de motor er om 02.00 uur nog gestaan. Het gaat om een blauw / rode Aprilia met het kenteken MZ 73 NY.

Verf doelwit inbrekers

ASSEN - Uit een in aanbouw zijnd gebouw aan de Industrieweg in Assen zijn het afgelopen weekeinde 13 blikken verf gestolen met een totale waarde van ruim 1000 euro. Uit een bouwkeet bij hetzelfde project is een pijpensnijder gestolen.

Inbraak bouwkeet

ASSEN - Uit een bouwkeet aan de J.C. van Markenstraat in Assen is in de nacht van maandag op dinsdag onder meer een complete computerconfiguratie gestolen. Om in de bouwkeet te komen is aan de achterzijde een uitzetraam vernield.

Winkeldief bekent

Een 32 jarige inwoner van Assen heeft dinsdag bij de politie bekend dat hij verantwoordelijk is voor meerdere winkeldiefstallen in het centrum van Assen. De man was op heterdaad betrapt door mensen van de Stadswacht toen hij er in de Oudestraat vandoor ging met kleding van een buitenrek.

Illegalen ingesloten

ASSEN - De politie van Assen heeft dinsdagavond twee Algerijnen (27 en 29) ingesloten waarvan wordt vermoed dat ze illegaal in ons land verblijven. De aanhouding vond plaats nadat een 29 jarige inwoonster van Assen aangifte tegen de 27 jarige man had gedaan wegens mishandeling. De vrouw zou, nadat ze had geklaagd over geluidsoverlast door de man in de rug zijn geschopt. De Vreemdelingendienst stelt een onderzoek in naar hun status.

Verkeerscontrole

MEPPEL - De politie van Meppel heeft bij een verkeerscontrole op divers locaties in de stad 11 fietsers bekeurd omdat ze zonder licht reden. Verder zijn er nog bonnen uitgedeeld voor het rijden zonder autogordel, rijden met de brommer in voetgangersgebied, parkeren op de stoep en het voeren van mistlampen.

Autokraken

HOLLANDSCHEVELD / NIEUW WEERDINGE - De serie autokraken in Hollandscheveld krijgt een vervolg. Ook drie bewoners van de Veldrus en de Kerkhoflaan zijn het slachtoffer van inbraak in hun auto. Ook nu ging het de daders om de radardetector.

Maandagnacht zijn vier inwoners van Nieuw Weerdinge de dupe geworden van inbraak in hun auto. De autos stonden geparkeerd aan het Zetveld en het Eerste Kruisdiep WZ. Het ging de daders in alle gevallen om de radio cd speler.