Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-01-2003
Persberichten districten Heerlen / Kerkrade (Rkey; 11.30 u) Woensdag, 15 januari 2003

District Heerlen en Kerkrade

Heerlen; belediging
De politie heeft afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Heerlerbaan in Heerlen een 22-jarige man uit Kerkrade aangehouden. De politie bekeurde de Kerkradenaar in verband met een parkeerovertreding. Vermoedelijk omdat hij zich daarover kwaad maakte, uitte hij een belediging in de richting van een van de politie-agenten. Die hield de verdachte daarop meteen aan, waartegen hij zich overigens verzette. De aangehouden verdachte werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; vals geld
De politie heeft afgelopen dinsdagavond op de Saroleastraat in Heerlen een 20-jarige man uit Roermond aangehouden. Die maakte deel uit van een groepje personen waarbij passanten, kennelijk door de manier van uiting en uitstraling, met een boog omheen liepen. De politie sommeerde daarop de groep personen door te lopen waarop ze op een gegeven moment weer bleven staan. Bij controle vervolgens bleek de Roermondenaar een fles drank bij zich te hebben maar ook een vermoedelijk vals bankbiljet van vijftig Euro. Het bankbiljet werd voor nader onderzoek in beslag genomen en de aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; aangehouden
De politie heeft afgelopen dinsdagmiddag op de Stationstraat in Heerlen een 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Die bleek bij controle een gebiedsontzegging te hebben voor het Heerlense centrum waardoor hij dan ook in overtreding was (APV). Daarnaast kreeg de politie op basis van overeenkomende signalementen het vermoeden dat de Rotterdammer wel eens betrokken kon zijn geweest bij een straatroof afgelopen zondag op maandagnacht op de Dautzenbergstraat. Toen werd 23-jarige man uit Landgraaf plotseling vanachter tegen een muur geduwd door een onbekende man die hem al een tijdje achterna was gelopen. Die beroofde het slachtoffer vervolgens onder bedreiging met een mes van zijn gsm. Het slachtoffer deed daarvan aangifte bij de politie. Bij de door het slachtoffer opgegeven signalementsgegevens waren bij de controle dinsdagmiddag van de Rotterdammer de nodige overeenkomsten. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar of de verdachte iets met deze beroving te maken heeft.

Kerkrade / Landgraaf; hardleers, autos in beslag genomen De politie heeft afgelopen dinsdagmiddag de auto van een 24-jarige man uit Kerkrade in beslag genomen. Bij controle op de Onze Lieve Vrouwestraat in Kerkrade bleek dat de Kerkradenaar geen rijbewijs heeft. Daarnaast bleek het voertuig niet APK-gekeurd. De verdachte is bij de politie bekend voor het besturen van een auto zonder rijbewijs en waarvoor hij al eerde keren was bekeurd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.
Bij controle afgelopen dinsdagmiddag op de Brunssummerweg in Landgraaf bleek ook de 34-jarige automobilist uit Heerlen zonder rijbewijs zijn auto te besturen en waarvoor hij al eerder was bekeurd. De politie nam ook deze auto in beslag en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.