Gemeente Amersfoort

Gemeente koopt en verbouwt schoolgebouw aan de Wiekslag

datum: 14 januari 2003

De gemeente koopt het schoolgebouw aan de Wiekslag 50 van ROC De Amerlanden voor bijna 3 miljoen euro. Aansluitend laat zij het geschikt maken voor gebruik door de scholen Keistad College en de Borgwal voor een bedrag van 1,4 miljoen euro. Het in één gebouw onderbrengen van deze twee scholen voor praktijkonderwijs heeft duidelijke voordelen.

De aankoop maakt deel uit van het overkoepelende plan voor de herschikking van de schoolgebouwen in het speciaal onderwijs, dat de raad in augustus 2002 vaststelde. De sleutel van het gebouw aan de Wiekslag gaat woensdag 15 januari over in handen van de gemeente. De school voor speciaal voortgezet onderwijs de Borgwal en de afdeling praktijkonderwijs van het Keistad College betrekken samen het gebouw. De unit Bedrijfsopleidingen van ROC De Amerlanden verhuist naar industrieterrein De Hoef.

Het schoolgebouw wordt met name aan de binnenkant verbouwd. Bijzonder aan de opzet is dat beide scholen hun eigen identiteit behouden. Zo krijgt elk een eigen ingang. Het gebruik van de praktijkruimtes is echter gezamenlijk. Bij de verbouwing worden praktijkruimtes voor fietsherstel, autotechniek, schilderen en houtbewerking gecreëerd. De samenwerking tijdens de voorbereidingen tussen de Meerwegen Scholengroep, het Keistad College en de gemeente is in goede sfeer verlopen. De scholen kunnen volgens de planning met ingang van het schooljaar 2003 - 2004 hun intrek nemen in het pand.