Stadsdeel Amsterdam Centrum


Bestrijding van de gladheid printversie
---

Stadsdeel Amsterdam-Centrum bestrijdt de gladheid

Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel doet een beroep op bewoners en gebruikers van benedenwoningen om in geval van sneeuwval en gladheid de stoep sneeuwvrij en goed beloopbaar te maken.

Op volle toeren

Gedurende deze winterse dagen draaien de medewerkers van de afdeling Reiniging van het stadsdeel Amsterdam-Centrum op volle toeren om de gladheid in de binnenstad te bestrijden. e weersomstandigheden worden via diverse kanalen nauwlettend gevolgd, bovendien gaan medewerkers tussen 01.00 en 15.00 uur de straat op om de toestand met eigen ogen te bekijken en om indien nodig de gladheid tijdig te bestrijden. Fietspaden, wegen en grachten, druk belopen routes zoals het Damrak en de winkelgebieden en bruggen in de binnenstad maken deel uit van de vaste strooiroute van de Reiniging. Zo mogelijk worden ook de kleine straten en de binnengebieden gladvrij gemaakt. Gemiddeld is de Reiniging met zo'n zeven strooiwagens op de weg. Verder staan op diverse bruggen zoutcontainers. Zowel medewerkers van de Reiniging als particulieren kunnen hier zout halen. Deze containers worden steeds bijgevuld.

Medewerking

Medewerkers van de Reiniging kunnen helaas niet overal de stoepen begaanbaar maken en juist op deze plaatsen vinden veel valpartijen plaats. Het Dagelijks Bestuur doet dan ook een beroep op bewoners en gebruikers om met gezamenlijke inzet ervoor te zorgen de stoepen goed beloopbaar te maken en te houden.

In het kader van de Algemeen Plaatselijke Verordening zijn de bewoners van benedenwoningen overigens verplicht om de stoep voor hun woning sneeuw- en ijsvrij te maken en te houden.

Publicatiedatum: 10 januari 2003