Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 15-01-2003
1e Persbericht van 15 januari 2003



Eindhoven: Verdachte inbraak aangehouden
Dinsdagmorgen om 9.30 uur is in de Kronehoefstraat een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van een poging tot inbraak in een woning, een dag eerder, aan de Clara Wichmannstraat in Eindhoven. Hij werd toen overlopen door iemand uit de buurt waarna de inbreker het hazenpad koos. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Vrouw aangerand
Een nog onbekende man heeft dinsdagavond rond 20.15 uur in de tuin van een woning aan de St Servaasweg een 32-jarige Eindhovense aangerand. De vrouw liep haar tuin in om afval in een bak te doen. Plotseling werd ze van achter vastgegrepen en onzedelijk betast. De dader hield zijn hand op haar mond toen de vrouw begon te gillen. Daarna verdween de man. De dader is een man van ongeveer 35 jaar oud, 1.85 meter groot en hij had een stevig postuur. De man droeg een donkere leren jas en een zwarte wollen muts.

Eindhoven: Vrouw lastig gevallen
In de Hooghuisstraat is dinsdagavond rond 21.00 uur een 18-jarige Eindhovense door een nog onbekende man lastiggevallen. De vrouw kwam vanaf de Markt en was te voet. Bij een winkel werd de vrouw vastgepakt door de man. Hij duwde de vrouw tegen een etalageraam en vroeg waar ze naar toe ging. Toen een jongen voorbij kwam vroeg de vrouw om hulp maar de jonge liep door. Twee vrouwen die het voorval zagen pakten hun telefoon en belden de politie. De dader maakte zich toen uit de voeten. De dader is een man van ongeveer 35 jaar oud. Hij had lang zwart haar tot over de schouder. De man droeg een zwarte muts en een zwart kort leren jack. De dader had opvallend grote donkere wenkbrauwen.

Eindhoven: Vernieling
Op het Stationsplein is woensdagochtend rond 3.10 uur een 30-jarige man (woonplaats onbekend aangehouden). Hij wordt er van verdacht met een baksteen een toegangsdeur van het NS-station te hebben vernield. De man is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachten overval Oude Aa aangehouden De politie van Helmond heeft dinsdagmorgen rond 7.00 uur in hun woningen twee mannen en twee vrouwen, allen afkomstig uit Helmond aangehouden. De vier ( 20-20 36 en 16 jaar oud) worden verdacht van betrokkenheid bij de overval op een 44-jarige man en zijn 26-jarige vriendin in hun woning aan de Oude Aa in Helmond. Die gewapende overval vond plaats op 7 januari rond 20.45 uur. De daders maakten toen sieraden, horloges, geld en twee pinpasjes buit.( zie ook persbericht woensdag 8 januari 2003-3) Vrijdag werd al een 17-jarige Helmonder als verdachte in deze zaak aangehouden. Deze verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter commissaris en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis. De vier zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld en zij worden komende vrijdag voorgeleid aan de rechter commissaris in s Hertogenbosch.

Valkenswaard: Inbraak in woning
In een woning aan de Van Rotselaerstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Uit het pand werden een GSM, een portemonnee met ongeveer 10 euro, een rijbewijs, een identiteitsbewijs en een computer weggenomen. De dader wist de voordeur open te krijgen om binnen te komen.

Best: inbraak woning
Dinsdagavond is ingebroken in een woning aan de Nazarethstraat in Best. De schuifpui werd opengebroken. De dader heeft geld en enkele sieraden buitgemaakt.

Best: Kinderen aangehouden voor openlijke geweldpleging Dinsdagavond rond 22.00 uur zijn in hun ouderlijke woningen vijf jongens( vier van 13 en een van 14 jaar oud) uit Best aangehouden. De vijf bleken betrokken te zijn bij de mishandeling van een 15-jarige jongen uit Best. Dat slachtoffer werd dinsdagavond door de vijf jongens zodanig mishandeld dat hij voor behandeling naar een ziekenhuis moest. Het slachtoffer fietste rond 21.00 uur van de voetbalclub naar huis. Onderweg in de buurt van de Prinses Beatrixlaan werd hij door zes jongens tegengehouden. Hij werd van zijn fiets getrokken en de groep begon op hem in te slaan en te schoppen. Aanleiding tot de mishandeling was het feit dat het slachtoffer met een meisje van een van de vijf had gesproken. Het slachtoffer liep een gekneusde rib, bloeduitstortingen achter zijn oren, een gekneusde neus en diverse blauwe plekken op. Een zesde jongen die door de politie werd aangehouden werd direct in vrijheid gesteld nadat bleek dat hij niets met de zaak te maken had. De andere vijf zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Best: Brandstichting na inbraak
Dinsdagavond rond 23.00 uur brak brand uit in een schuur bij een woning aan de Aarleseweg in Best. In de woning was ingebroken. De daders hebben kennelijk naar de sleutels van autos gezocht. Uit de schuur zijn twee autos en een motor gestolen. Het betreffen een Mercedes Sprinter met het kenteken 80-BD-NB, een Audi A4 met het kenteken XS-FD-95 en een Suzuki motor VS800 GL met het kenteken MX-31-XX. Na de diefstal is er brand gesticht in de schuur. De brandweer heeft de brand geblust. De schuur liep flinke bandschade op.