Ingezonden persbericht

Persbericht

15 januari 2003

TDK Mobile maakt einde aan gefrustreerd getyp op mobiele telefoon

~ backup van mobiel telefoonboek op PC en het overzetten van tekst en gegevens van desktop naar handset ~

TDK Systems Europe heeft software geïntroduceerd die het vervelende handmatig overzetten van telefoonnummers naar een nieuwe mobiele telefoon vermijdt en ervoor zorgt dat gebruikers nooit meer telefoonnummers kwijtraken.

De nieuwste versie van TDK Mobile stelt gebruikers in staat alle informatie die op hun handset staat, over te zetten of bij te werken via een PC of laptop. Het zorgt er ook voor dat een PC gebruikt kan worden om tekstberichten te schrijven, verzenden, bekijken en bewaren door gebruik te maken van Bluetooth, infrarood (IR) of een kabelverbinding naar de handset. Een 'wizard' helpt gebruikers snel en eenvoudig verbinding te krijgen met een handset en zorgt er tevens voor dat men informatie in slechts enkele minuten kan overzetten, kopiëren en bewaren.

"TDK Mobile rekent af met het gevreesde 'nieuwe telefoon syndroom', namelijk het urenlang bezig zijn met het opnieuw intypen van de telefoonnummers die in het geheugen van een oude handset staan," zei Nick Hunn, managing director van TDK Systems Europe. "Het behoedt gebruikers er ook voor dat ze niet meer kunnen communiceren als ze de pech hebben hun telefoon kwijt te raken door diefstal of verlies. TDK Mobile zorgt er voor dat ze een backup kunnen maken van de informatie die opgeslagen is op hun SIM-kaart."

TDK Mobile wordt geleverd bij de 'go blue' PC Card en USB Adaptor van TDK Systems en kan zonder een licentie gebruikt worden. Gebruikers van andere Bluetooth apparaten, infrarood handsets of 'PC-naar-handset' kabels kunnen TDK Mobile downloaden op http://www.tdksystems.com. De software kan 30 dagen gratis worden gebruikt, daarna kan de licentie gekocht worden voor ¤20.

"TDK Mobile helpt gebruikers meer functionaliteit uit hun telefoon te halen," zei Hunn. "Met de toegenomen verfijning van de nieuwe generatie handsets, voorziet deze software ook in het op een eenvoudige manier opslaan en beheren van de informatie die door een mobiele telefoon wordt doorgegeven. Voor zakelijke klanten bespaart het veel tijd, omdat ze niet elke keer hoeven te upgraden - gebruikers vergeten vaak dat telefoonnummers normaalgesproken worden opgeslagen in het geheugen van de handset en niet op de SIM-kaart."

TDK Mobile werkt met iedere mobiele handset die gebaseerd is op Bluetooth. Voor het gebruiksgemak maakt de applicatie gebruik van een eenvoudige op Windows gebaseerde toolbox. TDK Mobile kan zo worden ingesteld dat er regelmatig een backup van de gegevens op de handset wordt gemaakt. TDK Mobile draait op het besturingssysteem van Microsoft Windows, zoals Windows XP en draait ook op Bluetooth drivers en hardware van Microsoft.

(435 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over TDK Systems Europe
TDK Systems Europe is een divisie van de TDK Corporation en is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van producten voor de draad- en draadloze markt. TDK Systems Europe is opgericht in 1997 en heeft 50 medewerkers in dienst op haar hoofdkantoor in Londen. Het bedrijf beschikt over aanvullende faciliteiten in Stockholm, Nederland en Duitsland.

Als één van de eerste ontwikkelaars van LAN en Modem PC kaarten, is TDK Systems een belangrijke speler op het gebied van GSM connectiviteit en levert haar componenten op dit moment aan de meeste grote GSM handset-fabrikanten.

Het inzicht in zowel de PC- als de telecomwereld plaatst TDK Systems in een unieke positie om de draadloze markt mede verder te ontwikkelen. Het bedrijf is één van de oprichters van het Bluetooth Consortium en houdt zich bezig met onderzoek naar en de ontwikkeling van oplossingen voor de volgende generatie draadloze netwerken. Alle ontwerpen van TDK Systems zijn erop gericht om van draadloze applicaties praktische eindgebruikeroplossingen te maken die optimale compatibiliteit en interoperabiliteit bieden.

TDK verkoopt haar producten in Nederland via haar partners The Mobile Communication Company (MCC), KPN Primafoonwinkels, KPN Business Centers, Vodafone Business Points en Stebis. In België/Luxemburg via The Wireless Corporation.

Meer informatie over TDK Systems kunt u vinden op www.tdksystems.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40-235 46 00Fax: +31 (0)40-235 46 01
E-mail: yvonnev/kimv@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor meer informatie over TDK Systems kunt u contact opnemen met Ad Neefs, TDK Systems Europe: Tel:+31 (0) 655752828
Email: ad.neefs@tdksys.comwww.tdksystems.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com