Gemeente Bergh

Aanbiedstation particulier afval
14-01-2003

Groente-, fruit- en tuinafval
Groente- fruit- en tuinafval behoort dus beslist niet in een plastic zak. Maar er zijn, zoals bekend, meer bestanddelen van het huishoudelijk afval, die gescheiden moeten worden ingezameld. U kunt al dit afval kwijt bij het aanbiedstation particulier afval Bergh aan de Nijverheidsstraat 6 in 's-Heerenberg, tel. (0314) 678832 (alleen tijdens openingstijden, anders tel. (0314) 678831 voor meer informatie). Het depot is alleen bedoeld voor particulier afval van inwoners van Bergh.

Openingstijden aanbiedstation
Woensdag en vrijdag 12.00-18.00 uur en zaterdag 09.00-15.00 uur.

Welk afval
U kunt het volgende afval bij het aanbiedstation kwijt: hout, bielzen, grof tuinafval (boomstobben gescheiden), fijn tuinafval, puin, vlak glas en flessen e.d., dakleer e.d., asbest (maximaal 35m2, dubbel verpakt in plastic), papier, kleding, autobanden, metalen, klein chemisch afval (KCA), huisvuil (= restafval) en schone grond.

Gescheiden aanbieden
Het is de bedoeling dat u het afval op aanwijzing van het personeel zelf in de daarvoor bestemde containers deponeert. Daarom dient u niet allerlei afval door elkaar aan te bieden, maar moet u het afval van tevoren scheiden.

Kosten
Gratis zijn: papier, kleding, metalen, klein chemisch afval (KCA). Voor alle overige soorten afval moet u het dan geldende tarief betalen. U mag maximaal 1 m3 afval per keer aanbieden.

Legitimatie
Het aanbiedstation is alleen bestemd voor inwoners van de gemeente Bergh. Daarom kan men u bij de ingang vragen om legitimatie.

Huisregels
Tenslotte de huisregels van het aanbiedstation voor particulier afval op een rij:

Aanmelden bij het betreden van het terrein is verplicht;

Legitimatie is verplicht;

Aanwijzigingen van het personeel dienen te worden opgevolgd;

Bedrijfsmatig afval wordt geweigerd;

Afval dient in de daarvoor bestemde container(s) te worden gedeponeerd;

De gemeente is niet aansprakelijk voor enigerlei schade opgelopen op het terrein;

Betreden van het terrein geschiedt op eigen risico;

Bij het niet naleven van de regels wordt de toegang geweigerd;

Op het terrein is de wegenverkeerswetgeving van toepassing.