Politie Gelderland-Midden

Westervoort, woninginbraak
Publicatiedatum: 15-01-2003

Bij een woninginbraak op de Halve Morgen in Westervoort zijn dinsdag op het eerste gezicht sieraden ontvreemd. De onbekende daders gingen met grof geweld te werk: aan de achterzijde werd flinke schade veroorzaakt bij het openbreken van een deur. De gehele woning werd doorzocht. Voor zover bekend heeft niemand iets van de inbraak gemerkt. De bewoonster ontdekte de inbraak bij thuiskomst. De politie stelt een onderzoek in naar de sporen. Over het afgelopen jaar is een eerder geval van woninginbraak op de Halve Morgen bij de politie bekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Westervoort, snelheidscontrole
Publicatiedatum: 15-01-2003

Bij een snelheidscontrole op de Rivierweg in Westervoort werden dinsdag door het verkeershandhavingsteam van de politie 285 overtredingen geconstateerd. De controle werd gehouden binnen de bebouwde kom tussen vijf en kwart over negen 's avonds. Er werden in totaal 3086 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u, terwijl de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom 50 km/u is. "Een veiliger verkeer spaart levens", met die slagzin controleert het verkeershandhavingsteam van de politie op de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. Het rijden met te hoge snelheid is daar een van. Op de Rivierweg in Westervoort hebben zich het afgelopen jaar 50 verkeersongevallen voorgedaan, waarvan 3 met letsel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven, bekeuringen voor `dode-hoek' spiegels
Publicatiedatum: 15-01-2003

Bij een verkeerscontrole op de Noordsingel in Duiven zijn dinsdag 2 truckers bekeurd voor het ontbreken van de zogenoemde `dode-hoek'spiegels aan hun voertuigen. Jaarlijks vallen er tientallen doden en gewonden door aanrijdingen tussen fietsers en bromfietsers met rechtsafslaande vrachtauto's. Belangrijkste oorzaak daarbij is de dode hoek van vrachtwagens. Daarom is door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat met ingang van 1 januari van dit jaar het zichtveld verbeterend systeem wettelijk voorgeschreven voor bedrijfsvoertuigen met een totaal gewicht vanaf 3.500 kilo. Een dergelijk zichtveld verbeterend systeem, bijvoorbeeld een dodehoekspiegel, levert een aanzienlijke verkleining op van de dodehoek, waardoor ongevallen kunnen worden beperkt. Houders van voertuigen zwaarder dan 3.500 kg moeten dat voorzien van een zichtveld verbeterend systeem en zijn dus vanaf 1 januari dit jaar in overtreding bij het ontbreken daarvan. Bij de dinsdag gehouden verkeerscontrole werden overigens ook een 5-tal bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Bij de controle viel op dat vooral het verkeer, komend vanaf de autosnelweg, wel gebruik maakt van de autogordel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---