Ingezonden persbericht

Westcon europe distribueert ip-portfolio van avaya

Distributieportfolio uitgebreid met Enterprise Class IP Solutions (ECLIPS)

TER PUBLICATIE: 15 JANUARI 2003

NIEUWEGEIN - Avaya, leverancier van communicatienetwerken voor de zakelijke markt, maakt bekend dat Westcon Europe haar Enterprise Class IP Solutions-portfolio (ECLIPS) gaat distribueren. Westcon Group, Inc. is een wereldwijde leverancier van netwerk- en telecommunicatieproducten. Westcon Europe is geautoriseerd BusinessPartner en distributeur van de hoogwaardige oplossingen van Avaya.

Westcon distribueert het IP-portfolio - inclusief de nieuwe Avaya Media Gateways en Servers met Avaya MultiVantage-software - in eerste instantie in Nederland, België en Duitsland. Vervolgens worden de ECLIPS-producten ook in Scandinavië en Zuid-Europa op de markt gebracht. Het is de bedoeling dat de Europese Westcon-resellers in de lente van 2003 door Avaya geaccrediteerd zijn.

Patrick Lelorieux, Regional President EMEA van Avaya: "Westcon is al jaren een vooraanstaande distributeur in de Verenigde Staten. Mede daardoor heb ik veel vertrouwen in de uitbreiding van deze relatie met de distributie van ECLIPS in Europa. Avaya streeft naar een marktleiderspositie op het gebied van IP-telefonie in de EMEA-regio en deze samenwerking versterkt niet alleen ons kanaal naar de markt, maar draagt ook bij aan omzetgroei in het komende boekjaar."

Alan Marc Smith, President en CEO van Westcon Group, zegt over de overeenkomst: "Met het ECLIPS-aanbod van Avaya in onze Europese productportfolio kunnen we onze Europese klanten zeer concurrerende IP-telefonieoplossingen leveren voor zowel grote bedrijven als MKB-bedrijven. De kracht van ons convergentieportfolio in combinatie met onze diepgaande expertise biedt Europese resellers onmiddellijk mogelijkheden in de snelgroeiende markt voor IP-telefonie."

Westcon Europe's Vice-President Willem de Haan: "We willen de nieuwe lijn IP-oplossingen met het geavanceerde Integrated Stackable Telephony-systeem van Avaya graag distribueren. Het ECLIPS-portfolio is een belangrijke aanvulling op ons huidige aanbod, dat bestaat uit Avaya IP Office, INDeX, Avaya Wireless Solutions en de Cajun-netwerkswitches. Al deze oplossingen zijn zeer waardevol voor onze Europese resellers."

Westcon Group
Westcon Group, Inc. is een wereldwijde leverancier van netwerktechnologieproducten en diensten voor convergente technologieën, remote access, internet en e-business, virtual private networks, videoconferencing, draadloze connectiviteit en netwerkbeveiliging. Westcon Europe heeft kantoren in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.