Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: meppel 15-01-2003
gestolen fietsen terug bij eigenaren
Dirk Neef 0651 - 557950

MEPPEL - Zes gestolen fietsen en één bromfiets zijn terug bij de eigenaren na een onderzoek van de politie naar heling en diefstal van fietsen. De politie hield drie verdachten van 19, 22 en 37 jr. uit Meppel aan. Ook de 20 jr. vriendin van de 22 jr. wordt verdacht van heling en is daarover door de politie ondervraagd. De politie verdenkt de verdachten van de heling en/of diefstal van in totaal 10 fietsen en bromfietsen, allemaal gepleegd in Meppel. De 19 jr. man wordt bovendien verdacht van diefstal van geld uit een woning in Hoogeveen en verduistering van een radio in Meppel.

De politie startte het onderzoek nadat de 22 jr. verdachte eind december een gestolen bromfiets had aanboden bij een plaatselijke rijwielhandelaar. Deze informeerde de politie waarna de verdachte op 2 januari is aangehouden. De man verklaarde meerdere fietsen en de bromfiets te hebben geheeld van de 19 jr. verdachte. Een aantal fietsen had hij weer doorverkocht aan de 37 jr. verdachte. Deze twee verdachten werden ook aangehouden. Volgens de 37 jr. verdachte wist hij niet dat de door hem gestolen fietsen van diefstal afkomstig waren. De 19 jr. verdachte ontkent elke betrokkenheid. Alle verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten. Een deel van de gestolen fietsen nam de politie in beslag bij de twee verdachten van 22 en 37 jr.. De overige gestolen fietsen en bromfietsen zijn niet teruggevonden.

Bij één van de verdachten trof de politie ook een notebook (draagbare computer) en een wandelwagen aan. De politie vermoedt dat deze van diefstal afkomstig zijn. Een eigenaar is echter nog niet bekend. De politie hoopt dat de eigenaar zich alsnog meldt.