Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-01-2003
Persberichten district Sittard (HP 12.50 uur) Woensdag 15 januari 2003

Sittard, gewond bij verkeersongeval.

Dinsdagavond 14 januari 2003 heeft omstreeks 23.00 uur op de Broeksittarderweg te Sittard een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij twee personenautos vermoedelijk totaal loss raakten. De veroorzaker van het verkeersongeval werd ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.
Het verkeersongeval vond plaats omdat een 27 jarige automobilist uit Tongeren vanaf de Hemelsley vermoedelijk een stopbord negeerde en de kruising met de Broeksittarderweg opreed. Daarbij reed hij vol in de flank van een personenauto welke bestuurd werd door een 44 jarige inwoner van Sittard. Door de klap van de aanrijding tolde de auto van de inwoner van Sittard over de rijbaan waarbij een lichtmast omver werd gereden en een haag beschadigd werd. Beide autos raakten zwaar beschadigd, vermoedelijk totaal loss.
Een passagiere van de aangereden auto bleef bekneld in haar auto zitten en moest door de brandweer uit haar benarde situatie worden bevrijd. Zij liep verder geen letsel op. De veroorzaker van de aanrijding werd door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht waar hij naar onderzoek ter observatie opgenomen werd. Vermoedelijk is de inwoner van Tongeren, omdat hij geen autogordel droeg, met zijn hoofd tegen de voorruit geslagen waardoor hij hoofd- en kinverwondingen opliep die gehecht dienden te worden. Een bergingsbedrijf heeft beide zwaar beschadigde personenautos weggesleept.

Sittard, woninginbraak.
Dinsdag 14 januari 2002 heeft tussen 10.00 en 16.45 uur in een woning aan de Eisenhouwerstraat te Sittard een inbraak plaatsgevonden. De inbreker heeft zich de toegang verschaft door op grove wijze de voordeur van de woning in de trappen. De gehele woning bleek doorzocht te zijn waarbij een videorecorder en een stereoset, een playstation, enkele tientallen dvds en een laptop werden weggenomen. De bewoner heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Sittard, fietster geschept door auto.
Dinsdag 14 januari 2003 heeft omstreeks 18.30 uur op de President Kennedysingel te Sittard een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een 73 jarige fietster uit Sittard door een personenauto werd geschept. De fietster verleende bij het oversteken van de President Kennedysingel geen vrije doorgang aan een 33 jarige automobiliste uit Sittard die plotseling geconfronteerd werd met de overstekende fietser en niet meer kon stoppen. De fietser werd geschept door de automobilist waarbij het slachtoffer op de motorkap van de auto belandde. Zij raakte daarbij gewond en werd met een ambulance overgebracht naar het Maaslandziekenhuis. Welk letsel zij heeft opgelopen is niet bekend geworden. De politie stelt een verder onderzoek in.

Born, brandstichting.
Woensdagmorgen 15 januari 2003 heeft een brandstichting plaatsgevonden op de Wijngaardskamp te Born. Het interieur van een geparkeerde personenauto werd daar zwaar beschadigd door brand. Omstreeks 02.20 uur hoorde een buurtbewoner een harde klap op straat waarop uit het raam gekeken werd. De getuige zag dat een onbekende man vermoedelijk in een geparkeerde personenauto aan het inbreken was. Kort daarna zag hij echter plotseling vuur in de auto waarna de man wegliep in de richting van de flats. De gewaarschuwde politie heeft in de omgeving nog gezocht naar de mogelijke brandstichter maar trof deze niet meer aan. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat het interieur van de auto zwaar beschadigd werd. De auto diende daarna door een bergingsbedrijf te worden weggesleept. De eigenaar moet van de inbraak gevolgd door de brandstichting nog aangifte doen.