Gemeente Alphen aan den Rijn


Extra aandacht verkeersveiligheid Aarlanderveen

De kinderen van basisschool De Viergang in Aarlanderveen gaan vanaf maandag 6 januari 2003 naar school in de voormalige Mariaschool aan het Noordeinde. Dit is noodzakelijk vanwege de nieuwbouw van de basisschool De Viergang op de bestaande lokatie. Naar verwachting kunnen de kinderen eind van dit jaar in de nieuwe school aan de slag. Gedurende dit jaar wordt er extra aandacht besteed aan de verkeersveiligheid.

Veel schoolkinderen moeten nu een nieuwe schoolroute lopen of fietsen. Dit betekent dat veel kinderen vanaf die dag op het kruispunt Dorpsstraat/ Nieuwkoopseweg de provinciale weg oversteken. Ook van de route Dorpsstraat/ Noordeinde zullen meer kinderen gebruik gaan maken. Dit vraagt van zowel de schoolgaande kinderen als van andere verkeerdeelnemers extra aandacht voor de verkeersveiligheid.

Op school zullen de leerkrachten de kinderen wegwijs maken in hun nieuwe schoolroute.

De politie zal de komende periode toezicht houden bij het oversteken van het kruispunt Nieuwkoopseweg/Dorpsstraat en op de schoolroute Dorpsstraat/Noordeinde en extra snelheidscontroles houden. Op de Nieuwkoopseweg zullen ter hoogte van de Dorpsstraat waarschuwingsborden met tekst: "Let op, overstekende kinderen" en "snelheidscontroles" worden geplaatst.

Persbericht 3, 10 januari 2003

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 15 januari 2003 laatste wijziging