Gemeente Voorburg-Leidschendam


Marktmeester Voorburg geeft het stokje door

Marktmeester Joop van Adrichem met pensioen

---

Per 1 januari jongstleden is een van de twee marktmeesters in Voorburg met zijn werkzaamheden gestopt. Marktmeester Joop van Adrichem heeft tijdens de markt in Voorburg op zaterdag 11 januari afscheid genomen en gaat na 33 jaar genieten van een welverdiend pensioen. Om het reilen en zeilen van de weekmarkt in Voorburg goed te regelen zijn er twee marktmeesters die roulerend om de veertien dagen aanwezig zijn. De marktmeester ziet toe op onder andere het opzetten en afbreken van de marktkramen en de plaatsing van de marktwagens. Hij zorgt voor toewijzen van dagplaatsen en het incasseren van de marktgelden. Tevens verzorgt de marktmeester de marktvergunningen en ziet hij toe op de naleving van de regels die gelden op de markt. Aan al deze activiteiten is voor één van de twee marktmeesters, te weten Joop van Adrichem, per 1 januari van dit jaar een einde gekomen.

Om hem hartelijk te bedanken voor de jarenlange dienstverlening heeft op zaterdag 11 januari om 15.00 uur tijdens de markt aan het Oosteinde een officieel afscheid van marktmeester Van Adrichem plaatsgevonden. De heer van Adrichem werd in het zonnetje gezet door de kooplieden die hem een reischeque van 250 aanboden.

Ook de heer Schriers van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel en mevrouw Laarman, beleidsmedewerker economische zaken van de gemeente, boden hem een presentje aan.
Verder schudden vele vaste marktbezoekers uit Voorburg de heer Van Adrichem de hand. De heer Rob Taag, voorheen werkzaam bij de afdeling Handhaving van de gemeente, zal Joop van Adrichem als marktmeester opvolgen.

Gemeente Leidschendam-Voorburg 15.01.2003