Ingezonden persbericht

Amsterdam, 15 januari 2003

Lufthansa lanceert internet aan boord

Wereldpremière op weg naar Washington

Vlucht LH 418 met bestemming Washington is meer dan één van de reguliere
1.300 vluchten die Lufthansa vandaag uitvoert. Aan boord van de Boeing 747 'Sachsen Anhalt' vindt namelijk een wereldpremière plaats die een nieuw tijdperk inluidt in het wereldwijde luchtverkeer.
Vanaf vandaag biedt Lufthansa - als eerste - passagiers aan boord van een lijnvlucht een snelle breedband internetverbinding aan. De dienst is gedurende de eerste drie maanden (tot 15 april) bij wijze van proef gratis beschikbaar op de dagelijkse vlucht tussen Frankfurt en Washington.

Passagiers die met hun eigen laptop of één van de gratis beschikbare laptops aan boord inloggen op het wereldwijde web komen automatisch terecht op de FlyNet startpagina, die is ontwikkeld met Tomorrow-Focus AG. Deze portalsite biedt de passagier uitvoerige informatie, inclusief financieel, reis- en lifestyle nieuws en informatie over Lufthansa en het frequent flyersprogramma 'Miles & More'. De pagina wordt voortdurend ververst met de laatste actualiteiten. Gebruik van deze startpagina zal in ook de toekomst gratis zijn, terwijl voor volledige toegang tot het internet ongeveer 30 tot 35 euro per vlucht betaald zal moeten worden.

Lufthansa heeft met belangrijke organisaties als Siemens, BASF, Software AG en Boehringer Ingelheim afspraken gemaakt over hun deelname aan de test. Medewerkers zullen op hun zakenreizen van en naar Washington inloggen op het intranet en verbindingen leggen met de mailservers van hun bedrijven via een Virtual Private Network (VPN). Gebruik van deze applicatie is mogelijk dankzij de grote bandbreedte (tot 3 megabits per seconde voor downloads en 128 kb per seconde voor uploads). Zelfs op een hoogte van 10.000 meter en met snelheden rond de 900 kilometer per uur, garandeert FlyNet een storingsvrije uitwisseling van informatie en een vlekkeloze verbinding met bedrijfsservers.

Het ambitieuze project is het resultaat van de samenwerking tussen Lufthansa en Connexxion by Boeing die in Juni 2001 begon. Lufthansa is van plan vanaf medio 2003 FlyNet te implementeren in de hele lange afstandsvloot, die uit 80 toestellen bestaat. Vanaf maart voorziet Lufthansa alle 55 luchthaven lounges van een draadloos LAN-netwerk met internettoegang.

Zie ook: media.lufthansa.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Wouter Rutten, Van Luyken Communicatie Adviseurs,
Telefoon (023) 540 04 24, Fax (023) 535 48 06
e-mail: rutten@vanluyken.nl