Korps: Friesland, plaats: Fryslân 15-01-2003
Politieberichten 15/1 07.00 t/m 13.00 uur

Leeuwarden: verkeerscontrole
Tussen dinsdag 15.00 en 23.00 uur heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Schrans. In totaal zijn er 23 fietsers bekeurd voor het fietsen zonder licht. Voor foutief parkeren in de binnenstad werden 63 bekeuringen uitgedeeld. Een jongen is aangehouden omdat hij een valse naam opgaf. Andere bekeuringen die zijn opgemaakt: twee keer voor een geslotenverklaring (Coornhernstraat), een bekeuring voor een 15-jarige jongen die een bromfiets bestuurde en een bekeuring voor een automobilist voor het rijden met mistlampen.

Drachten: aanrijding met lichtgewonde
Dinsdag omstreeks 15.05 uur vond op de Rijksweg A7 een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto kwam uit de richting Heerenveen en reed in de richting Groningen. Ter hoogte van de Hegebrachtsterleane haalde hij een voor hem rijdende vrachtwagen in. Toen hij weer naar rechts ging, schrok hij van een aldaar rijdende personenauto. De man gooide het stuur om en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De vrachtwagen en de andere personenauto werden niet geraakt. De bestuurder, een 43 jarige inwoner van Groningen, raakte lichtgewond en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De auto werd weggesleept.

Bolsward: autoinbraak
Tussen dinsdag 23.00 uur en woensdag 05.00 uur is er ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond aan de Pieter Tanjestraat. Men heeft een radio/cd-speler en een cd ontvreemd. Aangifte werd gedaan door een 29-jarige automobilist uit Bolsward.

Appelscha: diefstal papegaaien
Van dinsdag op woensdag werden uit een kooi staande in het dierenparkje aan de Bruggelaan twee papegaaien weggenomen. Het waren Ara`s met groene vleugels. De waarde van de Ara`s is niet bekend. De eigenaar, een 63-jarige inwoner van Appelscha, heeft aangifte gedaan.

Drachten: aanrijding met letsel
Dinsdag rond 10.30 uur raakte aan de Lange West een 45-jarige motorrijder uit Drachten gewond bij een aanrijding. De motorrijder reed in de richting van de Zuiderhogeweg, toen hij werd geschept door een tegemoetkomende automobilist die linksaf een oprit insloeg. De automobilist, een 73-jarige man uit Drachten, had de motorrijder over het hoofd gezien. De motorrijder is met de ambulance naar het ziekenhuis in Nij Smellinghe overgebracht met vermoedelijk een gebroken arm en schaafwonden. De politie vraagt getuigen die eventueel iets kunnen zeggen over de snelheid waarmee de motorrijder heeft gereden zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.

Bureau Communicatie, 058 - 880 8272