Gemeente Goes

Persbericht

Werving kandidaten Culturele Prijs Goes 2002 begonnen

De Culturele Raad is op zoek naar personen of instellingen die in aanmerking komen voor de Culturele Prijs Goes 2002. De Culturele Prijs is in 1974 in het leven geroepen en wordt sinds 1994 om de twee jaar uitgereikt. Twee jaar geleden ontving de stoomtrein Goes-Borsele de culturele onderscheiding voor de bijdrage aan het behoud van het culturele erfgoed in Zeeland.

Kandidaten voor deze prijs kunnen tot 1 maart 2003 aangemeld worden met een motivatie waarom juist deze persoon of instelling de onderscheiding verdient.

De voorgedragen kandidaten moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:
* de persoon of instelling moet in Goes gevestigd zijn, of als dat niet het geval is, van bijzondere betekenis zijn voor het culturele leven in Goes;

* de prestatie behoort een zeer opvallende te zijn, in die zin dat deze met kop en schouders boven de andere culturele inspanningen uitsteekt;

* de prestatie moet van bijzonder belang zijn voor Goes en/of de regio;

* vooral degenen die een prestatie op nationaal of internationaal niveau hebben verricht, komen in aanmerking, maar ook culturele prestaties met een lokaal karakter van kwalitatief hoogstaand niveau maken kans op de onderscheiding.

Kent u iemand die voor deze prijs in aanmerking zou komen, dan kunt u dit vóór 1 maart 2003 schriftelijk kenbaar maken aan de Culturele Raad Goes, Postbus 2118, 4460 MC Goes. Voor meer informatie kunt u terecht bij mevrouw S. Boer van de gemeente Goes, tel. (0113) 249732.