Partij van de Arbeid

PERSBERICHT

Den Haag, 15 januari 2003

Wouter bos in debat met scholieren

Donderdag 16 januari gaat PvdA-lijsttrekker Wouter Bos in debat met scholieren van het Christelijk Lyceum Utrecht, Diakonessenstraat 1 in Utrecht. Van 14.30 tot 15.30 uur hebben 15 scholieren de gelegenheid met hem van gedachten te wisselen over onder andere veiligheid en criminaliteitsbestrijding. Uit een recent onderzoek van Codename Future blijkt dat dit momenteel de onderwerpen zijn waar jongeren zich het meeste zorgen over maken.

Het debat met Wouter Bos is het zesde uit een reeks van negen debatten tussen jongeren en lijsttrekkers van de grootste politieke partijen. Het debat staat onder leiding van Ruben Maes. Aan het debat met Wouter Bos nemen ook vijf scholieren van het SVO Compas met een auditieve beperking deel.

Het debat vormt een onderdeel van het Codename Future lesprogramma "Politiek aan de eettafel" dat in het kader van de verkiezingencampagne door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is ontwikkeld. Het lesprogramma heeft tot doel leerlingen te laten nadenken over de verkiezingen. In totaal volgen 15.000 scholieren van verschillende opleidingsniveaus het programma.

Van 15.45 uur tot 16.15 is er gelegenheid voor de pers tot het stellen van vragen.

Om 18.00 uur spreekt Wouter Bos in Concertzaal Tivoli, Oudegracht 245 in Utrecht over Grote Steden.



Partij van de Arbeid