Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 15-01-2003 2e Persbericht van 15 januari 2003

Eindhoven: Onder invloed
Op de Vonderweg is woensdag rond 2.35 uur een 58-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek dat de man gedronken had. Het lukte niet om een ademanalyse af te nemen. Hierop werd een bloedproef afgenomen bij de automobilist. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Ouverture is dinsdagavond een rode Peugeot 106 met het kenteken HT-HL-16 weggenomen. De eigenaar ontdekte, nadat zijn auto verdwenen was, dat zijn autosleutels uit zijn jas verdwenen waren. De jas had hij eerder die avond in een wijkgebouw aan de kapstok gehangen.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Woensdagmorgen tussen 8.20 en 11.20 uur is op de Wolvendijk een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde de snelheid van ruim 500 voertuigen. Daarvan reden er 37 te snel. De snelste reed 67 km/u. Ter plaatse is 50 km/u.

Helmond: Verlichtingscontrole
Woensdagmorgen tussen 7.15 en 8.30 uur heeft de politie op de Mierloseweg een verlichtingscontrole gehouden. Er zijn 15 fietsers bekeurd die de verlichting van hun fiets niet in orde hadden. Een automobilist kreeg een bon, omdat de verlichting van zijn auto defect was.

Helmond:Inbraak woning
Woensdag tussen 8.30 en 10.15 uur is ingebroken in een woning aan de Jan van Eyckstraat in Helmond. De achterdeur werd opengebroken en de dader nam de inhoud van twee portemonnees ,ongeveer 25 euro, mee.

Best: Auto uit bedrijfspand gestolen
Uit een bedrijfspand aan de Dieze is dinsdag tussen 18.00 en 23.15 uur een zwarte Ford Galaxy met het kenteken 19-LH-PL weggenomen. De daders kwamen op het terrein door een toegangshek te vernielen. Vervolgens werd een raam aan de zijkant van het pand verbroken om binnen te komen.

Geldrop: Woninginbraak
In een woning aan de Jan Carstenszweg is dinsdagavond ingebroken. De dader kwam binnen door de voordeur open te breken. Uit de woning werden een laptop, fotocamera en een videocamera weggenomen.

Waalre: Autoruiten weg na inbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een bedrijf aan de Eindhovenseweg in Waalre. De daders boorden gaatjes in de roldeur en wisten zo de deur te ontgrendelen. Ze hebben een nog onbekend aantal autoruiten en een computer van het bedrijf meegenomen.

Deurne/ Someren: Verlichtingscontrole
In Deurne en Someren heeft de politie tussen 6.00 en 9.00 uur steekproefsgewijze verlichtingscontroles uitgevoerd. Dat gebeurde op verschillende plaatsen. Er zijn elf fietsers bekeurd die de verlichting van hun rijwiel niet in orde hadden.

Valkenswaard: Zakkenrollen
Bij een 20-jarige man uit Valkenswaard is woensdag rond 10.00 uur zijn portemonnee met ongeveer 30 euro gestolen. De man had zijn portemonnee in zijn broekzak gestoken. Toen hij bij een winkel wilde betalen merkte de man dat zijn portemonnee was gestolen.

Een 66-jarige vrouw uit Valkenswaard is tussen 12.15 en 13.00 uur het slachtoffer geworden van een zakkenroller. Bij haar werd tijdens het winkelen in de Passage een portemonnee met 80 euro gestolen.