Gemeente Wassenaar

Veelgestelde vragen
Politiek Platform

Koninklijke onderscheiding voor vrijwilliger D.W. Griffioen 18-01-2003

Op vrijdag 17 januari 2003 heeft de burgemeester van Wassenaar, de heer mr J.H.A. van den Muijsenberg een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer D.W. Griffioen, vrijwilliger bij de Wassenaarse Brandweer.

De onderscheiding wordt aan betrokkene toegekend vanwege zijn jaren lange actieve inzet als vrijwillig brandweerman en als vrijwilliger bij de WZK te Wassenaar.
Gedurende een periode van 28 jaar is de heer Griffioen vrijwillig brandweerman geweest. (1974-2003) In 1992 werd de heer Griffioen benoemd tot onderbrandmeester / bevelvoerder.

Sinds een lange reeks van jaren is de heer Griffioen betrokken bij WZK, de Wassenaarse Zwem Kombinatie. De heer Griffioen heeft de ledenadministratie verzorgd en thans verzorgt hij onder meer de muziek bij de synchroon zwemwedstrijden.

De onderscheiding wordt hem uitgereikt op vrijdag 17 januari a.s tijdens zijn afscheidsbijeenkomst (functioneel leeftijdsontslag ) om plm. 20.30 uur in de kantine van de Brandweer kazerne. De heer Griffioen wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Voor het maken van een fotos en /of verslag van de uitreiking bent u van harte welkom om 20.30 uur. Na de uitreiking krijgt de bijeenkomst een besloten karakter.