ING Groep

Press Release

Amsterdam, 15 januari 2003

ING Nederland start pilot met Telewerkcentrum Almere

Vandaag maakt ING Nederland bekend in maart 2003 een pilot te starten met een Telewerkcentrum (TWC) in Almere. Dit TWC zal worden uitgerust met 160 werkplekken waardoor medewerkers van ING in staat gesteld worden plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Hiermee wil ING bijdragen aan een hogere arbeidstevredenheid voor medewerkers die dagelijks veel reistijd hebben en hen zo in staat stellen een goede balans tussen werk en privé te creë ren. Het TWC Almere past in het concept van ING haar medewerkers flexibele werkplekken te bieden. Dit refereert aan ING's zogenaamde 'Groene Weiden' - concept, waarbij niet de mensen naar het werk, maar het werk naar de mensen gebracht wordt.

Het doel van de pilot is ervaring op te doen met flexibele huisvestingsvormen. ING wil vaststellen wat de voor- en nadelen van deze huisvestingsvorm zijn voor werkgever en werknemer. Voornaamste voordelen die moeten worden behaald zijn een verhoging van arbeidstevredenheid en daardoor de kwaliteit van het werk. Ook wil ING, door reistijd van de medewerkers die wonen in Almere en omstreken te verminderen, een bijdrage leveren aan het terugdringen van de dagelijkse files.

Na een periode van een jaar zullen de ervaringen van dit Telewerkcentrum worden geëvalueerd en zal ING besluiten of dit initiatief wordt uitgebreid in Almere en naar andere gebieden.

Persinformatie: Michiel Gosens, 020 541 65 26