Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 019
Datum: 15-01-03

PROVINCIE STELT EXTRA GELD BESCHIKBAAR VOOR
STEDELIJKE VERNIEUWING EN WOONZORGPROJECTEN

De provincie Fryslân stelt ¤ 2.000.000 beschikbaar voor stimulering van de provinciale stedelijke vernieuwing (ISV). Het resterende budget stads- en dorpsvernieuwingsmiddelen van ¤ 907.300 is aangevuld met ¤ 1.092.700. Van het totaalbudget van ¤ 2.000.000 is ¤ 500.000 speciaal bestemd voor woonzorgprojecten. Alle Friese gemeenten ontvangen deze week een brief waarin zij worden uitgenodigd om projecten in te dienen.

De middelen zijn bedoeld voor de zogenaamde 'ISV-knelpuntprojecten'. Dit zijn integrale stedelijke vernieuwings- of woonzorgprojecten die om diverse redenen niet of moeizaam tot uitvoering komen. Bijvoorbeeld vanwege de hoge kosten of de complexiteit. Deze complexiteit kan worden veroorzaakt door economische, technische of juridische problemen. Met de extra middelen komt er aandacht voor het wegnemen van deze drempels.

De provincie heeft bijzondere aandacht voor woonzorgprojecten. Voor integrale projecten op dit gebied waarbij de kosten bij de uitvoering een belemmerende rol spelen, kunnen gemeenten een beroep doen op speciaal hiervoor bestemde middelen. Het is de bedoeling dat alle projecten fungeren als pilotprojecten, waarbij de opgedane kennis kan worden gebruikt om aan andere gemeenten door te geven.