Politie Zaanstreek-waterland

14:50 14-JAN-03
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, WILDEMANAKKER
Auto tegen lantarenpaal
Een 75-jarige automobilist uit Zaandam is tegen een lantarenpaal gereden. Vermoedelijk werd de man onwel en verloor hij daardoor de macht over het stuur. De man werd met letsel aan been en gezicht overgebracht naar ziekenhuis de Heel.

15:48 14-JAN-03
loc.: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT
Verdachte diefstal aangehouden
De politie heeft een 30-jarige Zaandammer aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Stadswachten zagen de man goederen verkopen vanuit een plastic tas en meldden dit bij de politie. Kort daarop kwamen agenten ter plaatse en bleek de man kledingstukken met winkellabels in de tas te hebben van drie verschillende merken. Hij kon hiervan geen kassabon tonen. Daarop werd de man aangehouden en in verzekering gesteld.

17:00 14-JAN-03
loc.: PURMEREND, FLEVOSTRAAT
Snelheidscontrole
De politie hield tussen vijf en zes een snelheidscontrole. Bijna een kwart van de bestuurders reed te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km per uur waar 50 km per uur is toegestaan.

17:52 14-JAN-03
loc.: PURMEREND, JAN BIJHOUWERSTRAAT/ WILLEM HOFSTEESTRAAT Fietser aangereden door auto
Een 44-jarige fietser uit Purmerend is gewond geraakt toen zij werd aangereden door een auto. Op de kruising Jan Bijhouwerstraat/ Willem Hofsteestraat sloeg de automobiliste, een 37-jarige vrouw uit Purmerend, linksaf en zag daarbij de tegemoetkomende fietser over het hoofd. Het slachtoffer is met een gebroken neus en een snee boven de wenkbrauw overgebracht naar het ziekenhuis.

20:02 14-JAN-03
loc.: ZAANDAM, THIJSSESTRAAT
Auto gestolen
Dinsdagavond werd een personenauto gestolen. Het betreft een zwarte Volkswagen, type Golf cl met het kenteken JZ-DN-29. De diefstal vond binnen 20 minuten plaats, tussen tien voor en tien over acht.

23:28 14-JAN-03
loc.: ZAANDAM, OOSTZIJDE
Binnenbrand in bedrijf
Door een binnenbrand is schade ontstaan in een bedrijf. De politie ging ter plaatse naar aanleiding van een melding van het inbraakalarm. De agenten zagen rook uit het rolluik komen. De brandweer die kort daarop arriveerde brak het rolluik open, waarna de brand snel meester was. De politie stelt een onderzoek in.

05:30 15-JAN-03
loc.: ZAANDAM, DE WATERING / DE WEER / RODE ZEE
Auto frontaal tegen boom
Een 34-jarige automobilist uit Zaandam is frontaal tegen een boom gereden en raakte daarbij gewond. De man sloeg met zijn hoofd door de voorruit en moest door de brandweer uit de auto worden gehaald. Vermoedelijk droeg de man geen gordel en reed hij met hoge snelheid over de Watering waarbij hij de macht over het stuur verloor. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het VU ziekenhuis.

07:33 15-JAN-03
loc.: PURMEREND, LANDAUERSTRAAT
Opnieuw inbraak gezondheidscentrum
Bij een inbraak in een gezondheidscentrum is een computerbeeldscherm gestolen. Het centrum is de afgelopen twee weken al twee keer eerder doelwit geweest van inbrekers. Men kwam binnen door de buitendeur te forceren.

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Tel. 075-6874080
Fax. 075-6873359

13/14 JAN-03
ZAANSTREEK, DIVERSE LOCATIES
Diverse verkeerscontroles
Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden maandag en dinsdag op verschillende plaatsen in de Zaanstreek verkeerscontroles. Centraal stonden snelheid, het dragen van de autogordel en de bromfietshelm en het rijden door rood. In totaal werden 37 voertuigen aan de kant gezet. De meeste boetes (25 stuks) werden uitgedeeld voor het rijden zonder autogordel. Zeven mensen reden te hard en drie mensen droegen geen helm. Op de Weer ( 50 km per uur) in Zaandam werden vier hardrijders beboet en werd de hoogste snelheid van 81 km per uur gemeten. De overige drie hardrijders reden op de Provincialeweg Zaandam-Castricum Wormerveer. Op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk in Wormerveer werd een automobilist bekeurd omdat deze met aanhanger reed maar niet in het bezit was van een rijbewijs E achter B. En op dezelfde locatie ontving ook een vrachtwagenchauffeur een boete omdat hij geen verplichte dode hoek spiegel had. Tijdens geen van de controles werden weggebruikers betrapt op het negeren van het rode licht.

12:00-13:30 14-JAN-03
PURMEREND, KOESTRAAT
Te diep in het glaasje gekeken
Dinsdagmiddag hielden agenten een alcoholcontrole op de Koestraat in Purmerend. Een 58-jarige automobilist uit De Rijp bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. De man had een alcoholgehalte van 370 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van drie uur, een boete en een proces-verbaal. De overige 92 gecontroleerde bestuurders legden de blaastest allen met goed gevolg af. De controle vond plaats in verband met de wekelijkse veemarkt.