Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

15-01-03

Poging tot beroving

WOUW- In de nacht van dinsdag op woensdag werd een bewoner van de Gierelaar te Wouw, in zijn woonstraat overvallen door 2 personen, die bivakmutsen op hadden. Omdat het slachtoffer zich flink verweerde is het bij een poging gebleven. De daders gingen er zonder buit vandoor. Het slachtoffer had een flinke wond aan zijn hoofd door klap van een van de daders. Hij is hiervoor behandeld door zijn huisarts. Zijn bril is vernield.
De politie stelt een onderzoek in.

Diefstal uit auto

ROOSENDAAL- Dinsdagnacht werd er ingebroken in een personenauto, merk Mazda, die geparkeerd stond aan de Bloesemberg te Roosendaal. Uit de auto werd een zonnebril en autoradio cd speler weggenomen.

Vernieling auto

DINTELOORD- In de nacht van dinsdag 14 januari op woensdag 15 januari werden er vernielingen aan een auto aangebracht die geparkeerd stond op de Boompjesdijk in Dinteloord. Een grijze BMW 318 werd voorzien van krassen op motorkap, dak en linkerzijkant.

Diefstal kentekenplaat vanaf vrachtwagen

DINTELOORD- In de nacht van zondag op maandag werd de kentekenplaat van een oranje Mercedes vrachtwagen gestolen. Deze stond geparkeerd in de Groene Kruisstraat in Dinteloord.

Verdachte inbraak café zit op WC

BERGEN op ZOOM- De politie heeft vannacht twee inwoners uit Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van een inbraak in een café op het Sint Catharinaplein. De twee verdachten werden kort na de inbraak op heterdaad betrapt en konden worden aangehouden. De kassa in het café bleek beschadigd te zijn, maar niet ontvreemd.

Omdat de politie het vermoeden had dat één van de verdachten nog in het café was werd een politiehond ingezet. De 27 jarige verdachte die het geblaf van de naderende hond hoorde zocht uit angst zijn toevlucht op de WC, alwaar hij door de politie kon worden aangehouden. De tweede verdachte een 49 jarige vrouw kon in de nabijheid worden gearresteerd. Voor zover bekend wordt er niets vermist. Een ruit van de toegangsdeur was bij de inbraak wel gesneuveld.

Verkeerscontrole

RUCPHEN- Hedenochtend werd vanaf 07.00 uur door de politie van team Rucphen in de gehele gemeente Rucphen gecontroleerd op de gedragingen met betrekking
tot de Wegenverkeerswetgeving. Begonnen werd met controle op de verlichting met de verlichting. Over het algemeen zag het er goed uit voor wat betreft de verlichting. Vooral de fietsers die zich vanaf Rucphen in richting van Roosendaal begaven gedroegen zich veilig door het verkeer. Bij een scholengemeenschap te Rucphen waren er meer die zonder verlichting aankwamen. Het resultaat was dat 9 fiets(st)ers een bekeuringen kregen voor het fietsen zonder de verlichting.

Diefstal kentekenplaat

RUCPHEN- De eigenaar van een VW Golf kwam vandaag aangifte doen van diefstal van de kentekenplaat met nummer NX-RX-91. De plaat was enkele dagen geleden ontvreemd op de Vasseurdreef te Rucphen.

Vernieling aan auto

SPRUNDEL- Op de Graaf Ansfriedstraat te Sprundel werd tussen gisterenmiddag 15.00 uur en vanochtend 10.15 uur een Renault Lagune beschadigt. Op het linkervoorportier was één kras geplaatst. Op de motorkap stonden twee lange krassen en een aantal deuken alsof er op de auto was geslagen. De eigenaar zit met de schadepost. Schadebedrag is nog niet bekend.

Diefstal geboortebord

HOOGERHEIDE- Werd door een bewoner van de Acacia in Hoogerheide aangifte gedaan van diefstal van een geboortebord uit de voortuin van zijn woning. Dit geboortebord, in de vorm van een Mickey Mouse, was door aangever in de tuin neergezet naar aanleiding van de geboorte van hun zoon.

Inbraak garage

PUTTE- Een inwoner van de Irisstraat in Putte heeft aangifte gedaan van inbraak in zijn achter de woning staande garage. De daders kwamen de garage binnen door het forceren van een deur. Door de eigenaar worden diverse handgereedschappen vermist.

Inbraak auto

OUDENBOSCH- Op de parkeerplaats achter het voormalige postkantoor aan de Markt
werd gisterenmiddag ingebroken in een personenauto. Men nam onder andere geluidsapparatuur mee.

Diefstal kentekenplaat

OUD-GASTEL- Woensdagmorgen werd in de Meidoornlaan ontdekt dat vanaf een bedrijfsauto beide kentekenplaten waren ontvreemd. Het is onduidelijk waar de diefstal heeft plaatsgevonden.

Winkeldievegge

Een 16-jarig meisje uit Bergen op Zoom werd aangehouden in verband met het plegen van een winkeldiefstal bij de Hema in Roosendaal. Zij had enkele ringen weggenomen. De ouders zijn van de diefstal op de hoogte gesteld.

Bron: R.vKuik