Gemeente Rheden


Nieuwe Woningwet

Sinds 1 januari 2003 is de Woningwet gewijzigd. Vanaf die datum gelden de nieuwe bouwvergunningsprocedures en de nieuwe, landelijke uniforme indieningvereisten. De meldingsplicht is vervallen en er zijn meer mogelijkheden om te bouwen, zonder dat een bouwvergunning nodig is.

De hoofdregel is dat er in principe pas gebouwd mag worden als er een bouwvergunning is verleend. Daarbij geldt dat de gewone bouwvergunningsprocedure moet worden doorlopen en dat de bouwer niet mag afwijken van de verleende bouwvergunning.

Lees uw weekblad
De komende weken zal in de gemeentelijke rubriek de Rhedenaar in de Regiobode extra aandacht worden besteed aan bouwvergunningvrij bouwen, lichte en reguliere bouwvergunningen, aan welke eisen een aanvraag bouwvergunning moet voldoen, waaraan een aanvraag bouwvergunning wordt getoetst (wat doet de gemeente eigenlijk met uw aanvraag). Voor meer informatie kunt u ook terecht op de landelijke website van het ministerie van VROM.

Bouwplannen?
Als u bouwplannen heeft, neemt u dan eerst contact op met één van de medewerkers van het Publieksbureau van de gemeente. Samen met hen kunt u vaststellen of u voor dat bouwen een bouwvergunning nodig heeft of niet. Telefoon: 026-49 76 350. Om goed beslagen ten ijs te komen kunt u alvast eens kijken op bouwvergunning nodig Ministerie van VROM



vorig.gif (1259 bytes) home.gif (1486 bytes)

Copyright: Gemeente Rheden