Gemeente Zwolle


Subsidiëring Culturele Activiteiten


Datum uitgave: 13-01-2003

Onderwerp: kunst & cultuur

Bij de Commissie Culturele Activiteiten kan viermaal per jaar subsidie aangevraagd worden voor bijzondere culturele activiteiten die een aanvulling zijn op het huidige culturele aanbod van Zwolle. De afgelopen jaren is gebleken dat het vaak de bekendere clubs zijn die regelmatig subsidie aanvragen voor terugkerende activiteiten. Traditionele activiteiten zijn erg belangrijk voor het culturele klimaat, maar de commissie wil er naar streven dat er daarnaast initiatieven worden genomen voor meer 'vernieuwende' activiteiten in Zwolle. De commissie wil aanvragers stimuleren om meer vernieuwende activiteiten te organiseren, mede door in de beoordeling van de subsidieverzoeken het criterium 'vernieuwend' zwaarder te laten meewegen. Verder zal de commissie ter stimulering van nieuwe aanvragen en nieuwe activiteiten jaarlijks een thema hanteren.

Zwolle kijkt verder
Voor 2003 zal de commissie het thema 'Zwolle kijkt verder' hanteren. De commissie wil Zwolse verenigingen stimuleren om voor het organiseren van culturele activiteiten, die wel (ook) in Zwolle moeten plaatsvinden, nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan met verenigingen (van andere kunstdisciplines) buiten Zwolle. Met name samenwerkingsverbanden met verenigingen uit één van de andere Hanzesteden, Lünen of netwerkstad Kampen worden gewaardeerd. Culturele activiteiten die in 2003 worden georganiseerd in het kader van dit samenwerkingsverband, vernieuwend zijn en voldoen aan de overige criteria, zullen binnen de beoordeling voor subsidie voorrang krijgen op de overige activiteiten.

Indienen subsidieaanvraag
De subsidieaanvragen moeten uiterlijk twee maanden voorafgaand aan het kwartaal waarin de activiteit plaats zal vinden, worden ingediend. Voor activiteiten die plaatsvinden in april, mei of juni van 2003 moeten de subsidieverzoeken vóór 1 februari 2003 bij de Commissie Culturele Activiteiten zijn ingediend met behulp van een daarvoor bestemd formulier. De brochure met de criteria en het aanvraagformulier zijn te verkrijgen bij de Gemeentewinkel of te downloaden (e-loket, productenlijst, producten q-s). Voor meer informatie: (038) 498 33 73

Zie ook:
Subsidiëring Culturele Activiteiten

Bron: afdeling Communicatie Datum van 13-01-2003 tot 26-01-2003