Gemeente Rheden


Geen draagvlak voor kantoorpand De Enk

Burgemeester en Wethouders hebben besloten niet door te gaan met het voorontwerp bestemmingsplan dat nodig was voor de bouw van een kantoorpand voor het Tuin- en Cultuurtechnisch bureau De Enk. Dit besluit wordt nog voorgelegd aan de gemeenteraad. Hoewel B&W hecht aan de belangen van De Enk wegen deze belangen niet op tegen een plan waarvoor geen draagvlak bestaat. Bewoners vinden het gebouw te dominant en niet passend.

In september en oktober 2002 hebben inwoners van De Steeg gereageerd op de plannen voor een nieuw kantoorpand voor het Tuin- en Cultuurtechnisch bureau De Enk. Het college van B&W verwachtte dat er een breed draagvlak onder de bewoners van De Steeg zou bestaan voor deze plannen. Deze verwachting ontstond door het advies van de begeleidingscommissie, het positieve advies van de Welstandcommissie en door de informatieavond die georganiseerd was door de Belangenvereniging De Steeg en Havikerwaard. Uit de inspraakreacties bleek er echter geen draagvlak te zijn.

Het B&W besluit wordt naar verwachting besproken in de commissie Woon- en Leefomgeving op 13 februari a.s. Daarna zal het besluit van B&W nog worden voorgelegd aan de gemeenteraad.


vorig.gif (1259 bytes) home.gif (1486 bytes)

Copyright: Gemeente Rheden