Gemeente Nuenen


15/01/2003
Handhavingsactie op locaties Mieke Sandershof en Bosweg: opruimen illegale voorwerpen op de openbare weg.

Op woensdag 15 januari heeft de gemeente Nuenen, ondersteunt door de politie, illegaal geparkeerde of achtergelaten aanhangwagens, caravans, campers en andere voorwerpen van de openbare weg opgeruimd bij het Mieke Sandershof en bij de woonwagenlocatie De Bosweg. Als de eigenaar van een voorwerp aanwezig was, is eerst een aanschrijving tot het toepassen van bestuursdwang op het voertuig bevestigd. De actie heeft de hele ochtend geduurd.
Bewoners van de twee locaties waren van te voren schriftelijk gemaand om de (on)beheerde goederen van de openbare weg te verwijderen. 10 Januari was de uiterste datum waarop de voorwerpen verwijderd moesten zijn. Bij de actie op 15 januari bleek een aantal zaken inderdaad opgeruimd te zijn. De gemeente heeft waardering geuit voor de inspanningen daarbij van de Stichting Sintibelangen Nuenen.

Tijdens de actie is eerst het Mieke Sandershof bezocht. Hier stonden onder andere twee caravans, een houten woonwagen en een paardentrailer al langere tijd op in de openbare ruimte. De houten woonwagen werd bewoond. De andere voorwerpen zijn verwijderd.
Bij de woonwagenlocatie aan de Bosweg is een aanzienlijk aantal goederen weggesleept, onder andere campers, aanhangers, paardentrailer. In totaal zijn 11 voorwerpen verwijderd en zijn vijf eigenaars van illegaal geparkeerde zaken aangeschreven.

Bij de handhavingsactie was politie aanwezig voor de handhaving van de openbare orde en veiligheid. De actie is over het algemeen in goede sfeer verlopen.