De Unie


Kliq: Akkoord sociaal plan

15 januari 2003 - Bijgaand sturen wij het onderhandelingsakkoord voor een Sociaal Plan N.V. Kliq dat op 9 januari 2003 bereikt is tussen de vakbond uw werkgever.

Het Sociaal Plan is een gewijzigde versie van het plan dat u ter beoordeling in december jongstleden heeft gekregen. In december hebben de leden van alle bonden de afweging gemaakt om niet akkoord te gaan met het voorstel van de werkgever. Een belangrijk element was het inleveren van het recht op BWU bij gedwongen ontslag voor een groep van medewerkers. In de onderhandelingen van 9 januari zijn door de vakbonden de belangrijkste bezwaren naar voren gebracht.

De directie heeft na intern beraad een uiterste poging gedaan de medewerkers tegemoet komen. Er zijn nu meer medewerkers die het recht op een BWU behouden. Verder is er d.m.v. aandacht voor (om)scholing en training invulling gegeven aan de inspanningsverplichting om medewerkers te begeleiden naar andere werk. Tevens hebben alle medewerkers die helaas gedwongen ontslagen worden tot 50 jaar recht op een neutrale kantonrechtersformule, wat een redelijke vergoeding lijkt. Gezien de financiële situatie van Kliq is dit het uiterste bod dat uw werkgever zal geven. Dit alles is verwerkt in de meegestuurde versie van Sociaal Plan 2003. Er is met uw werkgever afgesproken dat alle bonden op 21 januari 2003 in overleg met hun leden gaan.

Daarom nodig ik u uit voor een ledenraadpleging over het Sociaal Plan:

Dinsdag 21 januari 2003
Kantoor de Unie
De Molen 30 3994 DB Houten
Van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Wij willen graag van u vernemen of u naar deze bijeenkomst komt en vragen u daarom van tevoren aan te melden via brv-h@unie.nl of telefonisch: Hetty den Braven 030 - 6345235

Als u verhinderd ben zijn wij benieuwd naar uw reactie. U kunt deze voor dinsdag 21 januari sturen aan brv-h@unie.nl of postbus 318 3990 GC in Houten o.v.v. Sociaal Plan N.V. Kliq 2003.

Hoogachtend

Adrie van Bokkem
Bestuurder