Rabobank Nederland

Rabobank profploeg begint strijdlustig aan nieuw seizoen Rabobank Nederland, 15/1/2003 02:35 PM

---

Met als nieuwkomers onder meer tweevoudig wereldkampioen Oscar Freire, de aanvallend rijdende Zuidafrikaan Robert Hunter en de Deense klimmer Michael Rasmussen blikt de Rabobank Wielerploeg strijdlustig naar het nieuwe seizoen. Gebleven zijn de Nederlandse top-renners Michael Boogerd en Erik Dekker die met nog 12 coureurs uit eigen land het oranje-gehalte hoog houden.

Het keurkorps van Rabobank telt in totaal 25 renners. Nieuw is de opwaardering van het Rabobank Amateurteam tot Tradeteam III hetgeen betekent dat deze jonge ploeg, met een merendeel aan zelf opgeleide Nederlandse renners, de krachten in zwaardere wedstrijden gaat meten met onder meer profrenners van andere teams. De drukbezochte ploegenvoorstelling vond plaats in het Nationaal Sportcentrum Papendal.

Verpakt in een wervelende Wielershow werd het profteam dat onder leiding staat van Theo de Rooy, Adri van Houwelingen, Frans Maassen en parttimer Joop Zoetemelk, voorgesteld aan meer dan zeven honderd jeugdige wielerfans uit heel het land. Fans die 's-morgens mee konden doen met een speciale wielerclinic en voor wie ook nog een beurs georganiseerd was waar de wielersport centraal stond.

Meedoen op alle fronten
De, vorig seizoen door tal van valpartijen geplaagde profploeg wil dit seizoen weer nadrukkelijk een stempel op de grote wedstrijden drukken. "Met name het uitvallen van Erik Dekker, Maarten den Bakker, Markus Zberg en later in het seizoen ook nog Levi Leipheimer, konden we vorig jaar goed merken", aldus Theo de Rooij. "Dekker is weer fit en door de komst van Oscar Freire en Robert Hunter zijn we in de breedte sterker geworden. Wanneer valpartijen ons bespaard blijven moeten we weer een belangrijke rol in zowel de klassiekers als de grote rondes en andere meerdaagse koersen kunnen opeisen". De teamleiding neemt eerst na de belangrijke april-maand de beslissing of Oscar Freire naar de Tour gaat. "Ook de Ronde van Spanje is voor ons erg belangrijk en daar kan Freire uitstekend werk doen. We willen zorgvuldig met hem afstemmen of het rijden van vrijwel alle klassiekers, de Tour en de Vuelta voor hem haalbaar is". Zeker is uiteraard wel dat voor Michael Boogerd, Erik Dekker en Levi Leipheimer een belangrijke rol in de jubilerende Tour de France is weggelegd.

Samenstelling Rabobank Tradeteam I 2003:
Maarten den Bakker, Robert Barko(nieuw), Michael Boogerd, Jan Boven, Erik Dekker, Addy Engels, Oscar Freire(nieuw), Bram de Groot, Mathew Hayman, Robert Hunter(nieuw), Steven de Jongh, Karsten Kroon, Levi Leipheimer, Marc Lotz, Ronald Mutsaars, Grischa Niermann, Sven Nys, Michael Rasmussen(nieuw), Roy Sentjens, Bobbie Traksel, Thorwald Veneberg, Marc Wauters, Kevin de Weert(nieuw en debutant), Remmert Wielinga(nieuw en debutant), Beat Zberg.

Samenstelling Rabobank Tradeteam III 2003:
Bart Aernouts, Laurens ten Dam, Thomas Dekker, Hans Dekkers, Michiel Elijzen, Theo Eltink, Bas Giling, Richard Groenendaal, Ryder Hesjedahl, Kenny van Hummel, Gerben de Knegt, Bernhard Kohl, Koen de Kort, Jens Mouris, Joost Posthuma, Niels Scheunemann, Rory Sutherland, Jukka Vastaranta,Thijs Verhagen, Pieter Weening. Ploegleider: Nico Verhoeven.