Gemeente Barneveld


week 3 - 16 januari 2003

* DE KOMENDE WEEK OP WWW.BARNEVELD.NL

* VERKIEZINGSUITSLAGENAVOND OP WOENSDAG 22 JANUARI
* AFDELING BMO VRIJDAG 24 JANUARI NIET AANWEZIG
* FOUT IN DE INFOGIDS 2003 OVER GEBRUIK STORTPAS!
* OUD PAPIER

* BUREAU SOCIAAL RAADSLIEDEN OP MAANDAG GESLOTEN
* VANAVOND EXTRA COMMISSIEVERGADERING OVER ONTWIKKELINGEN
* VERBETERING RIOOLSTELSEL MARKTHAL EN VELUWEHAL
* 2 MGE-WONINGEN IN DE VERKOOP IN TERSCHUUR
* FORTIS DOCENTENCONCERT

* VERKEERSMAATREGELEN

* RUIMTELIJKE ORDENING

* MILIEU

* AGENDA

DE KOMENDE WEEK OP WWW.BARNEVELD.NL


· Informatie rondom verkiezingen (rubriek Bestuur en Politiek)
· Directe link naar website Centrumplan Barneveld (vanaf Homepage)
VERKIEZINGSUITSLAGENAVOND OP WOENSDAG 22 JANUARI

Op woensdag 22 januari aanstaande zijn er weer verkiezingen voor de Tweede Kamer. Vanaf 21.15 uur bent u welkom om de verkiezingsuitslag van de gemeente Barneveld bij te wonen in het bedrijfsrestaurant van de gemeente Barneveld aan het Raadhuisplein 2. Burgemeester W.A. Burgering zal dan de einduitslag van de gemeente Barneveld bekend maken. De bijeenkomst duurt tot ca. 22.30 uur.

AFDELING BMO VRIJDAG 24 JANUARI NIET AANWEZIG

Op vrijdag 24 januari aanstaande is de afdeling Bestuurs- en Management Ondersteuning niet aanwezig in verband met een afdelingsbijeenkomst. Voor vergunningen (op gebied van evenementen, horeca etc.), afspraken met het college en algemene informatie bij voorlichting kunt u dan op maandag 27 januari 2003 weer terecht bij de afdeling BMO.

FOUT IN DE INFOGIDS 2003 OVER GEBRUIK STORTPAS!

In de Infogids 2003 is een storende fout geslopen in de tekst over welk afval bij de milieustraat Otelaar gratis kan worden gebracht. Op pagina 65 wordt een opsomming gegeven van de afvalsoorten die bij de milieustraat gebracht kunnen worden en waarvoor een stortpas benodigd is. Achter de afvalsoorten:


- oud ijzer

- papier

- vlakglas

- textiel

- kadavers van kleine huisdieren

- klein chemisch afval

- wit- en bruingoed

staat een asterix, een *. De verklaring hiervoor staat in een zin eronder: voor deze afvalsoorten is geen stortpas nodig maar wel een legitimatiebewijs. Helaas staat er voor deze zin geen asterix maar een vette zwarte punt waardoor men de indruk kan krijgen dat alle genoemde afvalsoorten gratis weg te brengen zijn. De zwarte punt voor deze zin moet dus een asterix zijn! De hierboven genoemde afvalsoorten zijn dus weg te brengen bij Milieustraat Otelaar zonder stortpas maar wel met legitimatiebewijs!

Voor de volgende afvalsoorten is dus wel een stortpas nodig:
- Grof huisvuil/restafval dat qua volume niet in de minicontainer past
- Grof tuinafval, zoals snoeihout

- Grond welke in aanmerking komt voor hergebruik, met een maximum van
1 m3

- Hout

- Kleine hoeveelheden asbesthoudend materiaal, met een maximum van 100 kilo

- Vloerbedekking

De stortpas is verkrijgbaar voor 13,- bij de Gemeentewerf aan de Kallenbroekerweg 121. De pas geldt voor het betreffende jaar.

OUD PAPIER

HUIS-AAN-HUIS:

Zaterdag 18 januari: Kootwijkerbroek, Stroe

Informatienummer huis-aan-huis inzameling: (06) 53 57 20 43

BRENGEN NAAR:

Stroe
Basisschool 'De Bron', zaterdag 18 januari vóór 12.00 uur, container bij Twilmij B.V. aan de Houtbeekweg 4 náást het spoor! Voor meer informatie: Dhr. A. van Maanen, tel. (0342) 44 26 03.

BUREAU SOCIAAL RAADSLIEDEN OP MAANDAG GESLOTEN

Vanaf 20 januari is het Bureau Sociaal Raadslieden wegens omstandigheden op maandag gesloten. Het telefonisch spreekuur vervalt dus op de maandag en de spreekuren op afspraak. Wanneer het bureau weer geopend is op de maandag dan wordt dat op deze pagina gepubliceerd. De openingstijden van het Bureau Sociaal Raadslieden zijn vanaf maandag 20 januari. als volgt:

Open spreekuur: in het gemeentehuis van Barneveld , Raadhuisplein 2 op de dinsdagen van 18.30 20.00 uur.
Telefonisch spreekuur: donderdag van 10.00 11.00 uur, telefoon (0342) 422266
Spreekuren op afspraak: donderdag 13.30 15.00 uur, Nieuwstraat 31 te Barneveld

VANAVOND EXTRA COMMISSIEVERGADERING OVER ONTWIKKELINGEN

Na de presentatie van het collegevoorstel in oktober, zijn de diverse deelplannen verder ontwikkeld. Op basis daarvan heeft het college een notitie opgesteld waarin zij een voorstel doet voor de invulling en uitwerking van het totale centrumplan. Deze notitie wordt vandaag, 16 januari, in een extra vergadering van de Commissie Bestuur besproken waarin het college aan de commissieleden om richtinggevende uitspraken over het voorstel zal vragen. Na behandeling in de commissie worden de diverse planonderdelen als aparte raadsvoorstellen (inclusief kredietvoorstel) ter besluitvorming aan de gemeente voorgelegd. U bent van harte welkom om de vergadering bij te wonen. Deze begint om 19.30 uur in de raadzaal.

Impressie notitie
Hierna geven we u een korte impressie van de notitie waarbij we met name de nadruk leggen op een paar nieuwe elementen.

Twee alternatieven voor gemeentehuis
Met het voorstel om de parkeergarage op twee andere locaties te realiseren, is over de nieuwbouw en verbouwing van het gemeentehuis opnieuw nagedacht. Er liggen nu twee alternatieven. De ene voorziet in huisvesting van de gemeentelijke organisatie in het huidige gebouw plus kantoorruimte op de plek van het voormalig BDU-gebouw. Er blijft dan een relatief groot plein over. Het andere alternatief heeft een meer compacte vorm en concentreert de huisvesting van de medewerkers in het huidige gebouw met een uitbreiding aan de zuidzijde. Het college heeft de voorkeur voor de compacte variant; goedkoper, kortere looplijnen, gezelliger plein.

Compacte variant Bestaande variant

Invulling Kapteijnstraat
De ontwikkeling van deze locatie zal naar voren worden gehaald, met het voorstel om er een parkeergarage te bouwen. Er ligt een zogenoemde massastudie van een architect die een beeld van de mogelijke invulling van dit gebied (zie tekening hiernaast). De studie voorziet in gevarieerde woningbouw met de mogelijkheid dat de weekmarkt er blijft, weliswaar in een andere opstelling.

Subsidietoezegging provincie
Er is een subsidieaanvraag ingediend bij de provincie Gelderland voor de buitenruimten, zoals ondermeer het ophalen van de Kleine Barneveldse Beek ter hoogte van de Veluwehal. Gedeputeerde Staten stellen voor 5 miljoen euro te reserveren. In februari volgend jaar nemen Provinciale Staten hierover een besluit.

Informatie over het Centrumplan
Het voert te ver om op deze pagina het gehele voorstel van het college toe te lichten. De stukken liggen ter inzage bij Voorlichting. Daarnaast vindt u het voorstel van het college op de website die voor het Centrumplan is ontwikkeld, www.centrumplanbarneveld.nl . Uiteraard kunt u altijd telefonisch contact opnemen met de medewerkers van Voorlichting, tel. (0342) 495 911.

VERBETERING RIOOLSTELSEL MARKTHAL EN VELUWEHAL

Eind december hebben we op de gemeentelijke pagina aangekondigd dat er langs de Markthal en Veluwehal in Barneveld een project start gericht op de verbetering van het rioolstelsel. Het gaat om het vervangen/verleggen van de riolering en de aanleg van een bergbezinkbassin. Het totale project neemt ruimt een half jaar in beslag. Deze week start de eerste fase; de vervanging van het rioolstelsel. In deze bijdrage beschrijven we de werkzaamheden van de komende periode.

De werkzaamheden de komende periode
De eerste activiteiten richten zich op de aanleg van een nieuwe riolering en verwijdering van de oude rioolbuizen langs de Markthal. Daarna zijn de rioolbuizen voor en langs de Veluwehal aan de beurt. Op de plek waar de uitbreiding van de Veluwehal is gepland, worden de buizen verlegd.

Een deel van de werkzaamheden vindt dus plaats op het parkeerterrein voor de Veluwehal. Daarnaast wordt dit terrein ook gebruikt voor de opslag van materiaal. Het gevolg is dat het tijdens de duur van het totale project niet meer mogelijk is om op deze plek te parkeren.

Planning wegafsluitingen en omleidingen
De werkzaamheden maken het soms noodzakelijk om een weggedeelte af te sluiten. Hoe die planning er uit ziet en wat dat voor u als bewoner, ondernemer of bezoeker betekent, geven we hierna weer (zie ook bijgevoegde plattegrond).

Afsluiting Nieuwe Markt:
Vanaf week 4 tot en met 6 is een gedeelte van de Nieuwe Markt gesloten voor het doorgaande verkeer. Er wordt een omleiding aangegeven voor het doorgaande verkeer. De ingang van het Sociaal Cultureel Centrum de Veluwehal blijft bereikbaar.

Afsluiting Gasthuisstraat
Vanaf week 9 tot en met 10 wordt de gehele Gasthuisstraat afgesloten voor het doorgaande verkeer. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar. Het doorgaande verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Andere ingang Sociaal Cultureel Centrum
Tijdens de werkzaamheden geldt als ingang van het Sociaal Cultureel Centrum De Veluwhal, de ingang van het Zwembad (noordzijde van de Veluwehal).

Parkeren
Er zijn twee parkeerplekken die tijdens de duur van het totale project een alternatief vormen voor het parkeerterrein voor de Veluwehal. Zo zijn op de plek waar voorheen de pakloodsen (naast de Markhal) stonden, nu parkeerplekken gerealiseerd. Deze parkeerplekken blijven ongeacht de werkzaamheden bereikbaar. Daarnaast is De Vetkamp aangewezen als alternatief parkeerterrein. De gemeente is van plan dit terrein aan te passen en uit te breiden. Automobilisten die vanuit de richting Voorthuizen naar Barneveld rijden, vinden borden langs de weg met een parkeerverwijzing naar het parkeerterrein De Vetkamp.

Zodra de eerste werkzaamheden starten, zullen de parkeercontroleurs automobilisten attenderen op de verandering van de parkeersituatie. Daarvoor leggen zij een gele kaart onder de ruitenwisser van geparkeerde autos met daarop een toelichting. De Groen van Prinstererlaan krijgt daarbij vooral hun aandacht. Daar geldt een parkeerverbod. De parkeercontroleurs zullen er op toezien dat automobilisten zich aan dit parkeerverbod houden zodat de doorstroming van het verkeer tijdens de werkzaamheden ook goed blijft.

Meer informatie?
De reële planning is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden. Als het vriest kan er niet worden gewerkt. We houden u van de actuele uitvoering van de werkzaamheden op de hoogte via de gemeentelijke pagina en de website van de gemeente (www.barneveld.nl). Heeft u vragen of opmerkingen, neemt u dan contact op met dhr. Bouwmeester van de afdeling Vastgoed en Infrastructuur van de gemeente Barneveld, tel. (06) 53 63 84 32. Hij informeert u graag.


2 MGE-WONINGEN IN DE VERKOOP IN TERSCHUUR

Aannemersbedrijf G. Bronkhorst & Zn. b.v. uit Garderen gaat in de wijk Blankenhoef in Terschuur 5 MGE-woningen bouwen aan de Reyer Bronsstraat. Eind oktober van het vorig jaar, kondigden we op deze pagina de eerste verkoopronde aan. In de eerste verkoopronde zijn uiteindelijk 3 gegadigden overgebleven die aan alle voorwaarden voldoen. Er zijn nu dus nog twee woningen te koop. In dit bericht kunt u lezen wie voor deze woningen in aanmerking komen. Meer informatie over MGE-woningen vindt u in een apart kader.

Wie komen er in aanmerking voor een MGE-woning in Terschuur? De vraag naar nieuwbouwwoningen in de gemeente Barneveld is groter dan het aanbod. Om tot een redelijke verdeling te komen van het aanbod is daarom een aantal criteria opgesteld waaraan iemand moet voldoen om in aanmerking te kunnen komen voor een nieuwbouwwoning. Van de twee woningen in Terschuur is één woning bestemd voor een starter op de woningmarkt en één woning voor een doorstromer die een huurwoning van de Woningstichting Barneveld achterlaat. Besloten is dat in deze tweede verkoopronde ook personen mee mogen doen die een binding hebben aan het dorp Zwartebroek. De uiteindelijke toewijzing van de woningen zal plaatsvinden door middel van loting.
Voor de MGE-woningen in Terschuur gelden de volgende criteria:

Bindingseisen:
Belangstellenden moeten een economische of maatschappelijke binding hebben met het dorp Terschuur of het dorp Zwartebroek.
* een economische binding:

* iemand heeft een economische binding als hij/zij een vast dienstverband heeft voor 50% (minimaal 18 uur per week) bij een bedrijf of instelling in Terschuur of Zwartebroek;
* een maatschappelijke binding:

* iemand heeft een maatschappelijke binding als hij/zij de afgelopen 2 jaar onafgebroken ingezetene van Terschuur of Zwartebroek is geweest of in de afgelopen 10 jaar tenminste 6 jaar onafgebroken in Terschuur of Zwartebroek heeft gewoond;

Overige criteria:
Naast bovengenoemde bindingseis moet men ook voldoen aan de volgende criteria:

* het gezamenlijk bruto inkomen van de kandidaat-kopers mag in de toetsjaren (1999,2000 en 2001) niet meer bedragen dan ¼ deel van de prijs waarvoor de woning wordt gekocht;

* kandidaat-kopers moeten een minimale huishoudengrootte van 2 personen hebben (tenzij de kandidaat-koper ouder is dan 35 jaar);
* kandidaat-kopers moeten op de startdatum van inschrijving tenminste de leeftijd van 21 jaar hebben;

* kandidaat-kopers mogen geen eigen woning bezitten;
* kandidaat-kopers moeten naar het oordeel van het college kunnen aantonen dat zij in de toetsjaren één van beiden een voltijdbaan hebben gehad of een inkomen vanuit een eigen bedrijf op basis van een volledige dagtaak, of een uitkering op grond van de ABW of WW, op basis van een voltijdbaan;

* indien de kandidaat kopers beiden part-time werkzaam waren dan moeten zij aantonen dat zij gezamenlijk 1,5 voltijdbaan of 1,5 dagtaak vanuit een eigen bedrijf of 1,5 uitkering op grond van de ABW of WW, al dan niet in combinatie met een baan hebben gehad;
* kandidaat-kopers mogen slechts één inschrijvingsformulier inleveren; wanneer meerdere formulieren worden ingeleverd, mag niet worden deelgenomen aan de loting.

Waar kunt u terecht met vragen?

Makelaarskantoor Ilona Bronkhorst
Voor meer informatie over de verkoopvoorwaarden en voor inschrijving kunt u zich melden bij makelaarskantoor Ilona Bronkhorst, Putterweg 23 in Garderen, tel. (0577) 460789. De inschrijfformulieren moeten uiterlijk 31 januari 2003 weer ingeleverd zijn bij de makelaar.

Gemeente
Voor algemene vragen over MGE-woningen of over de verkoop van bovengenoemde woningen kunt u, behalve bij de makelaar, ook terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 in Barneveld, tel. (0342) 495222. Of kijk op de website www.barneveld.nl bij de rubriek Bouwen, Wonen en Leefomgeving.

FORTIS DOCENTENCONCERT

Klaviertrio brengt weemoed, warmte, emotie en diepgang, zo schreef de recensent van de NRC op 8 januari.

Op vrijdag 24 januari 2003 komt het Klaviertrio Amsterdam spelen in de serie Fortis Docentenconcerten. Zij spelen het concert dat ze ook brachten in het Concertgebouw van Amsterdam. Dit concert is een primeur voor Barneveld en wordt mede mogelijk gemaakt door Pianova uit Voorthuizen.

Vorig jaar kwam Klára Würtz alleen naar Barneveld. Dit keer komt ze met haar trio. Joan Berkhemer speelt viool en Nadia David cello. Ze zullen werken ten gehore brengen van Schubert, Martinu, Liszt en Berkhemer.

Het concert wordt gegeven in de Bethelkerk en begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is 5,- en voor kinderen tot 16 jaar is de toegang gratis.

VERKEERSMAATREGELEN

Burgemeester en wethouders van Barneveld hebben besloten:
* nabij het pand Van den Berglaan 30 te Voorthuizen ten behoeve van een slecht ter been zijnde bewoonster van het pand, een op kenteken gestelde gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen.
* nabij het pand Rozenhof 28 te Barneveld ten behoeve van een slecht ter been zijnde bewoner van het pand, een op kenteken gestelde gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen.

* nabij het pand Leeuwenbekstraat 19 te Barneveld ten behoeve van een slecht ter been zijnde bewoner van het pand, een op kenteken gestelde gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen.

De bijbehorende verkeersbesluiten liggen voor een ieder vanaf 16 januari tot 27 februari 2003 ter inzage bij de Balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met de besluiten, kunnen ingevolge de bepalingen van de Algemene Wet Bestuursrecht binnen zes weken na de datum van de bekendmaking van deze besluiten bij burgemeester en wethouders een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift dient gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Barneveld, Postbus 63, 3770 AB te Barneveld.

RUIMTELIJKE ORDENING

VERZOEKEN PLANSCHADE EX ARTIKEL 49 WRO

Regelmatig worden bij de gemeenteraad verzoeken ingediend om toekenning van een schadevergoeding als bedoeld in artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (planschade). Een dergelijke vergoeding is mogelijk, indien iemand ten gevolge van de bepalingen van een bestemmingsplan schade lijdt, waarvan het redelijk is dat deze wordt vergoed.

Voor de behandeling van zo'n verzoek worden kosten gemaakt. Tot nu toe werden deze niet doorberekend aan de indiener van het verzoek, maar geheel door de gemeente gedragen. Dit is veranderd.

Per 1 januari 2003 is de nieuwe tarieventabel van de legesverordening in werking getreden. Op basis hiervan wordt voor het in behandeling nemen van een verzoek om toekenning van planschade als bedoeld in artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening 1.200,-- leges geheven.

Als de gemeenteraad besluit tot toekenning van een schadevergoeding, worden de leges terug betaald.

UITWERKING DE WATERMOLEN ONHERROEPELIJK

Gedeputeerde staten van Gelderland hebben de uitwerking De Watermolen van het bestemmingsplan De Burgt in Barneveld goedgekeurd. Deze uitwerking maakt de bouw van tien vrijstaande woningen mogelijk. Het besluit van gedeputeerde staten heeft van 8 november tot en met 19 december 2002 voor een ieder ter inzage gelegen. Gebleken is dat tegen deze goedkeuring geen beroep is ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De uitwerking is nu onherroepelijk en ligt vanaf heden voor een ieder ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein
3, tel. (0342) 495222.

GEDEELTELIJKE HERZIENING KOSTERIJWEG VASTGESTELD

De gemeenteraad heeft de gedeeltelijke herziening Kosterijweg van het bestemmingsplan Kootwijkerbroek-dorp 1994 vastgesteld. Deze herziening heeft tot doel de bouw van een tweede woning op het perceel Kosterijweg 12 in Kootwijkerbroek mogelijk te maken.

Van 17 januari tot en met 13 februari 2003 ligt de vastgestelde herziening voor een ieder ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3, tel. (0342) 495222.

Over het ontwerp voor de gedeeltelijke herziening Kosterijweg heeft niemand zijn zienswijze kenbaar gemaakt. De gemeenteraad heeft de gedeeltelijke herziening vastgesteld zoals deze in ontwerp ter inzage heeft gelegen. Als gevolg daarvan kunnen uitsluitend belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar te maken, gedurende genoemde termijn van terinzageligging bij gedeputeerde staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem, schriftelijk bedenkingen inbrengen tegen de gedeeltelijke herziening Kosterijweg.

GEDEELTELIJKE HERZIENING PALEISWEG III GOEDGEKEURD

Gedeputeerde staten van Gelderland hebben de gedeeltelijke herziening Paleisweg III van het bestemmingsplan Garderen-I goedgekeurd. Deze herziening heeft tot doel de bouw van vier seniorenwoningen op de hoek Paleisweg/Speulderweg in Garderen mogelijk te maken.

De gedeeltelijke herziening ligt van 17 januari tot en met 27 februari 2003 voor een ieder ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3, tel. (0342) 495222.

Er zijn geen bedenkingen ingediend bij gedeputeerde staten. Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tijdig tot gedeputeerde staten te wenden, kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging tegen de goedkeuring van de gedeeltelijke herziening Paleisweg III beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het goedkeuringsbesluit niet. Daartoe kan eveneens gedurende de termijn van terinzageligging een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Hierover ontvangt u automatisch bericht.

MILIEU

Ontwerpmilieuvergunningen
Het is de bedoeling om aan de hieronder genoemde bedrijven een (gedeeltelijke) milieuvergunning te verlenen. De ontwerpmilieuvergunning voor het bedrijf aan de Graafhorstweg 21 te Stroe zal namelijk gedeeltelijk worden geweigerd. De ontwerpmilieuvergunningen liggen tot en met 13 februari 2003 ter inzage. Bedenkingen tegen deze ontwerpmilieuvergunningen kunnen worden ingediend tot en met 14 februari 2003.
Bedrijfsadres Naam aanvrager Aanvraag voor
Kootwijkerbroek
Wesselseweg nabij 111-113 De heer G. van den Bosch Revisievergunning voor een pluimveehouderij

Stroe
Graafhorstweg 21 De heer E.J. Melissen Revisievergunning voor een kalverenhouderij

Meldingen (op grond van artikel 8.40 Wet milieubeheer) De volgende bedrijven hebben een melding gedaan op grond van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer voor het oprichten/veranderen van een bedrijf waarvoor landelijke voorschriften gelden. De meldingen liggen ter inzage vanaf 17 januari 2003.

Bedrijfsadres Naam melder Melding voor
Barneveld
Nieuwe Markt nabij nummer 6 (parkeerterrein Veluwehal) Gemeente Barneveld Oprichting van een bergbezinkbassin

Voorthuizen
Apeldoornsestraat 48 Chaletpark De Vier Jaargetijden Veranderen van opslag van propaan in een bovengronds reservoir

Inzien van en reageren op de (ontwerp)vergunningen/besluiten en meldingen?

Ontwerpmilieuvergunningen/ontwerpbesluiten
Motiveer uw bedenkingen en dien die (eventueel vertrouwelijk) in bij het college van burgemeester en wethouders. Dit kan schriftelijk (postbus 63, 3770 AB in Barneveld) of mondeling tijdens een gedachtenwisseling. Houdt u er rekening mee dat u binnen de bedenkingentermijn uw reactie kenbaar moet maken, anders verspeelt u uw beroepsrecht.

Verleende/ingetrokken/geweigerde milieuvergunningen U had bedenkingen tegen de ontwerpmilieuvergunning en vindt dat hiermee in de verleende milieuvergunning onvoldoende rekening is gehouden? U kunt dan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage. Als u wilt voorkomen dat het bedrijf van de milieuvergunning gebruik gaat maken, kunt u bij de Voorzitter van deze Afdeling een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening te treffen is een griffierecht verschuldigd.

Geaccepteerde meldingen

* Voor meldingen die zijn geaccepteerd op grond van artikel 8.40 Wet milieubeheer gelden landelijke voorschriften. Op grond van de Wet milieubeheer zijn er geen mogelijkheden tot het indienen van bezwaar.
* Meldingen op grond van artikel 8.19 Wet milieubeheer worden geaccepteerd van milieuvergunningplichtige bedrijven. Hiertegen bestaat de mogelijkheid bezwaar in te dienen. Motiveer uw bezwaar en dien die (eventueel vertrouwelijk) in bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 63, 3770 AB in Barneveld.

Meer informatie?
Voor het inzien van de (ontwerp)vergunningen en meldingen en voor meer informatie kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 te Barneveld, tel. (0342) 495222.

AGENDA:

Donderdag, 16 januari, 19.30 uur: Commissie Bestuur Centrumplan Maandag 20 januari: 11.00 12.00 uur: spreekuur wethouders DINSDAG 21 JANUARI, 19.30 UUR: GEMEENTERAAD

---