Ingezonden persbericht


Politie Twente laat bewijsmateriaal paardenmishandelaar liggen

In de regio Twente is al geruime tijd een paarden- en ponymishandelaar actief. De Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren en de Ombudsman Dieren buigen zich sinds het begin van deze voorvallen over deze serie mishandelingen en dragen regelmatig argumenten en bewijsmateriaal aan.

Omdat het onmogelijk lijkt deze grote dieren te mishandelen zonder dat de mishandelaar zelf de nodige klappen toegedeeld krijgt, is het vermoeden gerezen dat de dieren gedrogeerd werden. Bij controle op een mishandelde pony is gebleken dat het dier injectiesporen vertoonde, die niet van de dierenarts en eigenaar afkomstig zijn. Deze gegevens bevestigen bovenstaand vermoeden! De politie Vroomshoop heeft de handschoen met bloed, die de dierenarts heeft gebruikt voor onderzoek, aan de politie in Enschede overgedragen. De handschoen zou uitsluitsel kunnen geven over het al dan niet drogeren van de mishandelde dieren. Bovendien kan niet iedereen aan deze middelen geraken, zodat de dader in een meer gespecificeerde hoek gezocht zou kunnen worden!

We zijn nu ettelijke maanden verder en de politie heeft nog steeds niet ondernomen.

In tijden van politieke hervormingen en openlijke kritiek op de veiligheid van de Nederlandse burger kan de politie zich deze lakse en gedogende houding niet meer permitteren! Te weinig mankracht, andere prioriteiten en beperkte financiële middelen voldoen niet meer als argument! De Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren heeft de politie haar medewerking toegezegd en heeft argumenten en bewijsmateriaal op een dienblaadje gepresenteerd.

Mishandeling van dieren raakt de Nederlandse maatschappij diep en het feit dat hiertegen niets wordt ondernomen terwijl de Nederlandse burger om opheldering vraagt, is uitermate teleurstellend en ontmoedigend!

Meer informatie is te vinden op

http://www.zinloosgewelddieren.nl/temp/dossier.php?browse=file&jaar=2003&file=actie_2003_Het%20nut%20van%20bewijsmateriaal.php


- einde bericht -