Gemeente Dinkelland

Datum plaatsing: 16 januari 2003
KANDIDAATSTELLING
De burgemeester van Dinkelland maakt het volgende bekend:
1. Op maandag 27 januari 2003 zal de kandidaatstelling voor de verkiezing van de leden van provinciale staten plaatshebben.


2. De benodigde formulieren voor:


+ de lijsten van kandidaten (model H 1);
+ de verklaringen van instemming van de kandidaten met hun kandidaatstelling (model H 9);

+ de machtigingen tot het plaatsen van de aanduiding van de politieke groepering boven een andidatenlijst (model H 3-1);
+ machtiging tot het plaatsen van een aanduiding, gevormd door samenvoeging van de aanduidingen van politieke groeperingen of afkortingen daarvan, boven een kandidatenlijst. (model H
3-2);

+ de verklaringen van ondersteuning van een kandidatenlijst (model H 4);

+ de verklaringen betreffende het verbinden van de kandidatenlijsten tot een lijstencombinatie (model I 10).

Zijn tot en met de dag van de kandidaatstelling op de afdeling Burgerzaken kosteloos voor de kiezers verkrijgbaar. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de afdeling Burgerzaken (locatie Ootmarsum), telefoon 0541-854314 of 854312.

INLICHTINGEN BETREFFENDE DE REGISTRATIE ALS KIEZER

De burgemeester van Dinkelland maakt bekend dat één ieder bij Bureau verkiezingen, Kerkplein 1 Ootmarsum de inlichting kan verkrijgen of hij/zij als kiezer is geregistreerd.

Op de grond dat hij/zij niet of niet behoorlijk als kiezer is geregistreerd kan hij/zij schriftelijk om herziening van de registratie verzoeken.
OFFICIËLE PUBLICATIES
RUIMTELIJKE ORDENING:
Onherroepelijk geworden bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders delen mee dat de 1e partiële herziening van het bestemmingsplan Saasveld, Diezelkamp, goedgekeurd door Gedeputeerde Staten bij besluit van 23 mei 2002 onherroepelijk is geworden en in werking is getreden. Het bestemmingsplan ligt voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo.
aanvragen bouwvergunning c.q. meldingen bouwvoornemen zijn ingekomen:
* Villapark 24 in Ootmarsum: vergroten woning met hoekerker;
* Kerkplein 1 in Ootmarsum: veranderen gedeelte stadhuis tot woning;
* Kerkplein 1 in Ootmarsum: veranderen gedeelte stadhuis tot winkel;
* de Wanne 8 in Rossum: uitbreiden woning;
* Everlostraat 15 in Rossum: bouwen carport;
* Rammelbeekweg 12 in Denekamp: uitbreiden woning tot inwoning;
* Laagsestraat 54 in Oud Ootmarsum: bouwen woning met garage-berging t.v.v.;

* Penninksbrugweg 19 in Denekamp: bouwen woonhuis met in woning;
* Het Korink 17 in Rossum: bouwen erker en plaatsen dakkapel;
* Oldenzaalsvoetpad 13 in Ootmarsum: bouwen woonhuis;
* Sloetstraat 1 in Denekamp: bouwen bergplaats en carport;
* Bijenlaan 25 in Weerselo: uitbreiden woonhuis;
* Oldenzaalsedijk 10 in Deurningen: bouwen jongveestal;
* Oldenzaalsestraat 10 in Ootmarsum: bouwen serre;
* Hoge Weer 8 in Weerselo: bouwen woonhuis en
* Zandhaarweg 1 in Weerselo: bouwen bedrijfshal met kantoor.

* Van Loostraat 8 in Ootmarsum: bouwen erker;
* Denekamperstraat 43 in Ootmarsum: bouwen berging/overkapping;
* Zicht 12 in Denekamp: bouwen woonhuis;

* Profietstraat 30 in Ootmarsum: vergroten woonhuis en bouwen van een berging en een tuinmuur;

* Kuiperijstraat 30 in Rossum: verbouwen en uitbreiding woning en
* Hakselaar 9 in Denekamp: bouwen woonhuis. afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo. Tegen voornoemde besluiten kunt u met ingang van 16 januari 2003 op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken een bezwaarschrift in dienen.
Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij Burgemeester en
aanvraag om sloopvergunning is ingekomen:


* Oldenzaalsedijk 10 in Deurningen: slopen stieren- en jongveestal.
Het plan kan tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.

Verleende sloopvergunning en positieve reacties op melding sloopvoornemen

Burgemeester en Wethouders van Dinkelland hebben besloten sloopvergunning te verlenen voor de volgende sloopplannen:
* Hogeveldsweg 8 in Deurningen: slopen veestalling;
* Wittebergweg 1 in Oud Ootmarsum: slopen boerderij i.v.m. vervangende nieuwbouw;

* Disseroltweg 11 in Lattrop-Breklenkamp: slopen woonhuis en
* De Mors 74 in Ootmarsum: slopen woonhuis. Deze besluiten kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de Tegen voornoemde besluiten kunt u met ingang van 16 januari 2003 op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken een bezwaarschrift in dienen.
Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp. Terinzagelegging beschikking volgens artikel 7.8b, eerste lid

Burgemeester en wethouders van Dinkelland maken bekend, dat de heer H.F.M. Munsterhuis, Voortsweg 4 in Saasveld een aanvraag om een revisievergunning volgens de Wet milieubeheer heeft ingediend voor de uitbreiding van zijn veehouderij aan de Voortsweg in Saasveld. De aanvraag heeft betrekking op het houden van in totaal 4585 vleesvarkens in een drietal Groen Labelstal systemen. Daarvan worden er twee nieuw gebouwd voor het huisvesten van 2978 vleesvarkens. Daardoor wordt de drempelwaarde (2200 vleesvarkens) van categorie 14 van onderdeel D van de bijlage van het Besluit milieu-effectrapportage 1994 overschreden.

In dergelijke gevallen moet het bevoegd gezag, dat op de aanvraag om vergunning beschikt, bepalen of voor die activiteit door de bijzondere omstandigheden, waaronder zij wordt ondernomen, een milieu-effect-rapport moet worden gemaakt. Volgens burgemeester en wethouders kan met de toetsingscriteria in de
Wet milieubeheer, de Wet ammoniak en veehouderij en de richtlijnen "Veehouderij en Hinderwet" en "Veehouderij en stankhinder 1996" in voldoende mate worden beoordeeld welke mogelijke nadelige gevolgen de desbetreffende veehouderij voor het milieu kan veroorzaken. Daarom vinden zij het niet noodzakelijk, dat er een milieu-effectrapport moet worden opgesteld.

Dit besluit van burgemeester en wethouders ligt vanaf 17 januari 2003 ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur en buiten kantooruren na schriftelijke of telefonische afspraak.

Tegen dit besluit kan tot en met 28 februari 2003 iedere belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Degene, die beroep instelt, kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tot en met 28 februari 2003 vragen een voorlopige voorziening te treffen.

Terinzagelegging ontwerp-besluit

Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1 te Weerselo ligt vanaf 17 januari 2003 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, gedurende twee weken ter inzage het ontwerp-besluit tot het intrekken van de milieuvergunning van:


* De heer R.G.M. van der Wal, Bekhuisweg 1 te Agelo: een rundveehouderij, vergunning van 16 augustus 1982.

Bedenkingen tegen het ontwerp-besluit kunnen door een ieder tot en met 31 januari 2003 schriftelijk worden ingediend bij het gemeentebestuur.

Op verzoek kan iedereen in persoon of bij gemachtigde mondeling bedenkingen inbrengen en wel op afspraak tot het einde van bovengenoemde termijn van twee weken.
Indien men dat wenst worden de persoonlijke gegevens van degene die schriftelijk bedenkingen inbrengt, niet bekend gemaakt. Het verzoek daartoe moet schriftelijk bij het gemeentebestuur worden ingediend. Alleen zij die tijdig (schriftelijk of mondeling) bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen, danwel de definitieve besluitvorming afwijkt van het voornemen.

Weerselo ligt vanaf 17 januari 2003 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 afspraak, gedurende zes weken ter inzage het besluit inzake de aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van:


* B.G. Damhuis, Gruttoweg 11 te Tilligte voor het oprichten en in werking hebben van een rundveehouderij.
Beroep tegen dit besluit kan tot en met 28 februari 2003 worden eveneens tot en met 28 februari 2003 worden gericht aan de Voorzitter Terinzagelegging meldingen

Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo liggen ter inzage de meldingen ingevolge art. 8.40 Wet milieubeheer van:


* J.H. Scholten B.V., Scholtendijk 1 te Deurningen: het oprichten van een bouwbedrijf volgens het Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer aan de Zandhaarweg 30 te Weerselo.
* Glas- en Schildersbedrijf Henk Benneker, Burg. Hoogklimmerstraat 22 te Denekamp: het van toepassing worden van het Besluit bouw- en houtbedrijven aan de Burg. Hoogklimmerstraat 22 te Denekamp.
* P.B.H.J. Hesselink, Bornsestraat 24 te Saasveld: het van toepassing worden van het Besluit akkerbouwbedrijven milieubeheer op de inrichting aan de Bornsestraat 24 te Saasveld.

Een ieder kan binnen twee weken op- en aanmerkingen met betrekking tot deze meldingen kenbaar maken bij het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland.

Tevens liggen ter inzage de meldingen ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer van:


* Vleeswarenfabriek Scholten B.V., Nijverheidstraat 10 te Denekamp inzake het uitbreiden van de inrichting. Deze wijziging is in overeenstemming met de voor de inrichting verleende revisievergunning van 20 januari 1998, nr. 98/03 en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften. Het college van Burgemeester en wethouders heeft besloten deze melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer te accepteren. Door ons wordt verklaard dat de voorgenomen wijziging voldoet aan art. 8.19 Wet milieubeheer en naar ons oordeel hoeft voor deze wijziging geen nieuwe vergunning te worden aangevraagd.

* De heer G. Scholten Linde, Schreursweg 6 te Rossum inzake het realiseren van een werktuigenberging voor de inrichting aan de Schreursweg 6 te Rossum. Deze uitbreiding in overeenstemming met de voor de inrichting verleende revisievergunning van 20 maart 2001, nr. 20085 en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften. Het college van Burgemeester en wethouders heeft besloten deze melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer te accepteren. Door ons wordt verklaard dat de voorgenomen wijziging voldoet aan art. 8.19 Wet milieubeheer en naar ons oordeel hoeft voor deze wijziging geen nieuwe vergunning te worden aangevraagd.

Belanghebbenden kunnen bezwaren met betrekking tot deze meldingen tot en met 24 februari 2003 schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland.

VERKEERSBESLUITEN

Aanwijs gehandicaptenparkeerplaats nabij Pastor Brenninkmeijerstraat 20 te weerselo.

Burgemeester en wethouders hebben besloten om voor de bewoner van de woning Pastor Brenninkmeijerstraat 20 de meest noordelijke van de parkeerplaatsen nabij huisnummer 20 te reserveren als gehandicaptenparkeerplaats. Deze parkeerplaats zal worden aangeduid door plaatsing van bord E6 (aanduiding gehandicaptenparkeerplaats) met een kentekenbord.

Het betreffende verkeersbesluit ligt tijdens kantooruren ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, Burg. Scholtensplein 1 te Weerselo.
Tegen dit besluit kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na bekendmaking een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp. Inlichtingen over de procedure zijn te verkrijgen bij genoemde afdeling, tel. 854257.

Deze besluiten kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo. Op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kan tegen een besluit door elke belanghebbend, binnen 6 weken na deze openbare bekendmaking, bezwaren worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Dinkelland,. Inlichtingen over de procedure zijn te verkrijgen bij genoemde afdeling, tel. 854257.

COLLECTEN
Er is voor week 4 van maandag 20 januar t/m zaterdag 25 januari geen collectevergunning verleend.

KLEDINGINZAMELING
Het college van burgemeester en wethouders heeft voor week 4, van maandag 20 januari t/m zaterdag 25 januari a.s. vergunning aan Stichting Kuren met Reuma verleend voor het inzamelen van kleding in de de kernen Ootmarsum, Nutter, Agelo en Oud Ootmarsumen en tevens aan Stichting Kinderleed voor het inzamelen van kleding in de kernen Denekamp Lattrop-Breklenkamp, Tilligte en Noord Deurningen in dezelfde periode.