Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 15-01-2003
Persberichten van woensdagmiddag 15 januari 2003 Bert Visser, 06 - 51 61 16 29

Zonder licht

DWINGELOO - De politie heeft woensdagmorgen bij een verlichtingscontrole op de Dwingelderdijk in Dwingeloo 17 bonnen uitgedeeld aan fietsers die zonder voor- of achterlicht of zonder beide reden.

Politie vindt weed bij controle

ZUIDWOLDE - Een 44 jarige uit Zwolle was woensdagmorgen de klos bij een verkeerscontrole op de N48. De man bleek de APK van zijn auto niet in orde te hebben. Bovendien trof de politie in zijn auto een twee balen weed aan met een gezamenlijk gewicht van 1 kilogram. Volgens de man had hij er 1500 euro voor betaald. Hij deede er vrijwillig afstand van. Hij is na zijn voorgeleiding met een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd.

Oplichter actief

VEENOORD - Hij noemde zich Paul de Graaf van de regiopolitie Rotterdam Rijnmond. In werkelijkheid gaat het om een 43 jarige inwoner van Borger. Door zich met mooie praatjes voor te doen als rechercheur wist hij onlangs 1000 euro los te praten van een man met wiens dochter hij een relatie had aangeknoopt. De smoes was, dat zn portemonnee was gestolen en dat daarom zijn rekening geblokkeerd zou zijn. De dochter heeft aangifte gedaan bij de politie. De man komt in 10 politieregios voor terzake oplichting.

Gewonde op N48

ZUIDWOLDE - Bij een verkeersongeval op de krusing N48 /Slagenweg bij Zuidwolde is woensdagmorgen een vrouw met borstletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Ze zat bij haar 33 jarige man in de auto toen die op de N48 bij het linksaf slaan een lesauto, bestuurd door een 18 jarige lesser, over het hoofd zag. Beide autos werden geheel vernield. De aanrijding had een file tot gevolg van zon twee kilometer.

Autokraken

GIETEN - Vier automobilisten van de Weegbree, de Hanebijtershoek, en het Helmkruid in Gieten zijn woensdagmorgen geconfronteerd met een inbraak in hun auto. Het ging de daders om de radio cd speler. Van alle autos is het portier aan de bestuurderskant omgebogen