Gemeente Capelle a/d IJssel

Herziene verkoopprijzen openbaar groen

In een aantal wijken van de gemeente is het zeer beperkt mogelijk om openbaar groen, grenzend aan uw tuin, te kopen. Tot voor kort hanteerde de gemeente hiervoor relatief lage tarieven ten opzichte van omliggende gemeenten.

Mede om deze reden heeft de gemeenteraad op 16 december 2002 besloten om de verkoopprijs van percelen openbaar groen te verhogen naar 150,- per m². Voor de Merelwijk is de prijs vastgesteld op 140,- per m², omdat bij de aankoop van de gronden destijds een afkoopsom is betaald voor eeuwigdurend onderhoud. Deze prijswijziging geldt met ingang van 16 december 2002. Bij verzoeken die voor deze datum zijn ingediend bij de gemeente worden de oude prijzen gehanteerd.
De raad acht verhoging van de prijs aanvaardbaar, omdat de meerwaarde van het onroerend goed als geheel stijgt door de aankoop van openbaar groen.

De voorwaarden die bij verkoop van groenpercelen gelden, blijven ongewijzigd. De belangrijkste hiervan is dat geen groen wordt verkocht dat deel uitmaakt van de groenstructuur van de wijk. Verder mogen er onder andere geen kabels en leidingen in de betreffende groenstrook liggen.

In nieuwe wijken zoals s-Gravenland, Schenkel-noord, Ringvaartpark, Paradijsselpark en Fascinatio wordt geen openbaar groen verkocht. Deze wijken zijn zodanig ontworpen dat al het aanwezige groen tot de groenstructuur van de wijk behoort.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Informatiecentrum van de gemeente, telefoonnummer 010-2848484.