Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT, 15 januari 2003

Team Altena:

Verlichtingscontrole
ALMKERK - Op 15 januari hield de politie in de ochtenduren een verlichtingscontrole op de Provincialeweg Zuid. Hierbij zijn 40 fietsers gecontroleerd waarvan er 6 in overtreding waren. De overtreders kregen een bekeuring.

Team Loon op Zand:

Bekeuringen voor niet voeren van verlichting KAATSHEUVEL - Dinsdagavond 15 januari bekeurde de politie op de Europalaan zeven bestuurders voor het niet voeren van verlichting. Deze bekeuringen werden uitgedeeld in het kader van een verlichtingsactie waarmee de politie momenteel bezig is.

Politie treft milieu overtredingen aan LOON OP ZAND - Tijdens milieucontrole constateerde de politie dat er 20 kubieke meter paardenmest was opgeslagen op een erf aan de Loonse Molenstraat. Een gedeelte daarvan was in de sloot terechtgekomen. De mest kwam daardoor in het oppervlakte water terecht. Ook werd een brandstapel aangetroffen met restanten afvalstoffen. Tegen de eigenaar van het terrein is proces-verbaal opgemaakt. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 15 januari 2003.

Team Gilze en Rijen:

Controle verlichting
RIJEN EN HULTEN - De politie van Gilze en Rijen heeft gisteren binnen het project "ALLICHT" ongeveer 400 voertuigen gecontroleerd. In totaal kregen 11 automobilisten een bekeuring omdat hun verlichting niet in orde was. Eén proces-verbaal is uitgeschreven aan een fietser voor het niet voeren van voor/achter verlichting.

Team Waalwijk:

Bekeuringen tijdens verlichtingsontrole WAALWIJK - Het politieteam Waalwijk heeft dinsdagavond verlichtingscontroles uitgevoerd in de gemeenten waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle. Daarbij kregen veertien bestuurders een bekeuring voor het niet voeren van een verlichting. De bekeuringen werden uitgeschreven in het kader van een verlichtingsactie waarmee de politie momenteel bezig is.

Team Oosterhout:

Politie arresteert man met vals geld OOSTERHOUT - Op dinsdag 14 januari omstreeks 13.20 uur arresteerde de politie een 25 jarige Oosterhouter. Hij wordt verdacht van het uitgeven van valse bankbiljetten van 200,- . De wijkagent was juist een aangifte aan het opnemen in een buurthuis waar een vals biljet van 200,- was gebruikt, toen de verdachte binnen kwam. Hij is direct aangehouden en in verzekering gesteld. De politie was al op zoek naar hem vanwege een eerdere transactie met vals geld op 10 januari. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van het valse geld.

Verkeerscontrole
OOSTERHOUT - Op woensdagmorgen 14 januari werd door de politie een verkeerscontrole gehouden in de gemeente Oosterhout. In totaal werden 11 bekeuringen uitgeschreven. Tien voor het niet dragen van de verplichte autogordel en een voor het rijden op een bromfiets zonder in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. .

Bron: Jeroen Steenmeijer