IHC Caland NV

Persbericht IHC Caland N.V

NIEUW OMVANGRIJK US$ 500 MILJOEN FPSO-LEASECONTRACT GEEFT IHC CALAND EEN VLIEGENDE START IN 2003

Met voldoening kan IHC Caland N.V. een nieuw, groot FPSO lease-en exploitatiecontract, verkregen van Petrobras, melden. De intentieverklaring is ontvangen door de volledige dochtermaatschappij Single Buoy Moorings Inc., en behelst een complexe eenheid, te installeren op het Marlim Zuid veld in het Campos bassin, Brazilië; hiermee is de aanvang van de werkzaamheden geautoriseerd, teneinde de doelstelling van "first oil" medio 2004 te halen. Het leasecontract is voor een periode van 94 kalendermaanden.

De FPSO zal bestaan uit een omgebouwde VLCC tanker (270.000 dwt), welke SBM in anticipatie op uitstaande aanbiedingen reeds had verworven; de eenheid zal in omvang en complexiteit vergelijkbaar zijn met de eerder door de groep voor Petrobras vervaardigde eenheden, welke reeds operationeel zijn op het Espadarte, respectievelijk het Roncador veld. De FPSO is voorzien van een groot "turret" afmeersysteem, waarmee het de positie van de minste weerstand kan innemen tegen de gecombineerde krachten van wind, golven en stroom, en zal een productiecapaciteit hebben van 100.000 vaten olie per dag, alsmede compressie van ruim 2 miljoen m3 gas. Het geproduceerde gas wordt geëxporteerd via bestaande pijpleidingen. De procesinstallatie zal tevens faciliteiten bevatten voor gasbehandeling- en compressie, waterinjectie en verwijdering van sulfaten.

Financiële agenda

Voorlopige resultaten 2002 (Datum gewijzigd ten gevolge van gewijzigd schema Raad van Commissarissen vergadering)22 januari 2003 Definitieve resultaten 2002 - Persbericht27 maart 2003 Definitieve resultaten 2002 - Persconferentie (14.00 uur IHC Caland, Schiedam)27 maart 2003 Definitieve resultaten 2002 - Presentatie aan analisten Amsterdam en Londen28 maart 2003 Jaarverslag 2002begin mei 2003
Algemene Vergadering van Aandeelhouders 200316 mei 2003 Resultaten over het eerste halfjaar 2003 - Persbericht25 augustus 2003 Resultaten over het eerste halfjaar 2003 - Persconferentie (14.00 uur IHC Caland, Schiedam)25 augustus 2003 Resultaten over het eerste halfjaar 2003 - Presentatie aan analisten (Amsterdam en Londen)26 augustus 2003

Bedrijfsprofiel

IHC Caland, leverancier van materieel voor de offshore olie-industrie en de bagger- en scheepvaartsector.

IHC Caland N.V. is de beursgenoteerde Nederlandse houdstermaatschappij van een groep van internationale maritiem-technische bedrijven. Het werkterrein van de groep omvat het ontwerpen en het wereldwijd leveren van werktuigen, schepen, complete systemen en diensten aan de offshore olie-industrie, de bagger- en scheepvaartsector en de natte mijnbouwindustrie.

De productlijn omvat:


· voor de olie- en gassector: Drijvende (productie-), opslag- en overslagsystemen voor ruwe olie, veelal gebaseerd op het éénpunts-afmeersysteem, 'Floating (Production) Storage and Offloading Systems' of kortweg F(P)SO's, drijvende opslag- en overslagsystemen voor de gaswinning, drijvende éénkoloms Tension Leg Platforms (TLP's) en vaste platforms. Olie- en gasproductiediensten worden aangeboden middels FPSO's, welke eigendom zijn van de groep en door haar worden geëxploiteerd. Bijzondere ontwerpen en engineeringdiensten en levering van specifieke componenten voor dynamisch positioneerbare boorschepen, zelfheffende boorplatforms, 'jack-up' platforms voor de civiele aannemerij, offshore kranen met groot hefvermogen, hefsystemen, half afzinkbare kraanschepen en andere gespecialiseerde werkschepen.

· voor de bagger- en scheepvaartsector: Het ontwerp en de bouw van 'custom-built' en standaard werktuigen voor de baggerindustrie, componenten, inclusief geautomatiseerde systemen, reserve-onderdelen en materieel voor de mijnbouw, 'custom-built' schepen, zoals Ro-Pax veerboten, kabelleggers, offshore werkschepen en meer recent luxueuze jachten en riviercruise-schepen, alsmede hydraulische heihamers (IHC Hydrohammer) en zware paalklemsystemen voor de offshore-industrie en de aannemerij.
De Raad van Bestuur Schiedam, 15 januari 2003

Voor nadere informatie:

IHC Caland N.V.
's Gravelandseweg 557
3119 XT Schiedam

Postadres:
Postbus 31
3100 AA Schiedam

Contactpersoon: Ir. J.J.C.M. van Dooremalen, President-directeur Telefoon : (+31) 10 2 466 980 Fax : (+31) 10 2 466 990
E-mail : hilly.denhartog@ihccaland.nl Website : www.ihccaland.nl