Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda

15-01-03

Woninginbreker op heterdaad aangehouden

BREDA- De politie heeft vanmiddag in de Pioenroosstraat in Breda een 43 jarige man aangehouden, die op heterdaad werd betrapt bij een woninginbraak. De politie had het pand omsingeld en zag de inbreker in de woonkamer lopen. De man die zonder vaste woon- of verblijfplaats is kon worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. De verdachte was in diverse woonvertrekken op zoek geweest naar spullen, maar voor zover bekend had hij nog geen kans gezien iets mee te nemen.

Uitgebrande auto

BREDA- Aan de Ernst Casimirstraat in Breda is in de nacht van 14 op 15 januari een Mercedes personenauto uitgebrand. De oorzaak van de brand is niet duidelijk. Brandweer heeft brand geblust en auto is afgevoerd. Omvang van de schade is niet bekend.

Hennepkwekerij veroorzaakt zolderbrand

BREDA- Vanmorgen rond 10.00 uur heeft een korte maar felle brand gewoed in een woning aan de Spitsbergenstraat in Breda. De brand is vrijwel zeker ontstaan door kortsluiting in de installatie van de illegaal aangesloten apparatuur van een hennepkwekerij. De brandweer ontdekte de kwekerij tijdens bluswerkzaamheden. Volgens de 23 jarige eigenaresse van de kwekerij, en bewoonster van het pand, was de kwekerij ongeveer 4 weken in bedrijf. De 200 planten werden door de brand vernield. Ook de 20 assimilatielampen werden flink beschadigd. De stroomvoorziening werd om de meter afgetapt. Tegen de eigenaresse van de kwekerij, die bij het uitbreken van de brand nog op bed lag, is door de politie verhoord. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte probeert decoder te stelen

BREDA- Een nog onbekende jongen heeft vanmiddag rond 14.00 uur op het Station in Breda geprobeerd een decoder uit een doos te stelen van een promotieteam van Canel + . Het promotieteam van drie verkopers werd eerst door een groep van zo`n zes jongeren omringd. De dreigende opstelling van de groep was voor een van de verkopers aanleiding zich verbaal te verzetten tegen het gedrag van de groep. Hierdoor dropen de jongeren af. Even later kwam één van de jongens terug en probeerde een decoder te stelen. Eén van de drie leden van het promotieteam, die dit probeerde te voorkomen, werd vermoedelijk door de dader een bijtende vloeistof in het gezicht gespoten. De verkoper uit Hellevoetsluis is meegenomen naar het politiebureau om de ogen te spoelen. De politie stelt een onderzoek in.

Autoinbreker op heterdaad betrapt

BREDA- De politie heeft vanmiddag om 14.00 uur op heterdaad op de Langendijk in Breda een bekende autoinbreker aangehouden. Een politieman in burger die toevallig voorbij kwam gereden vertrouwde de zaak niet en hield de bekende `klant` in de gaten. Al snel zag hij dat de verdachte een ruitje van een auto vernielde en in de auto op zoek ging naar buit. Met behulp van enkele collega`s kon de 27 jarige Bredanaar worden aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld.

TV-uitzending Bureau Brabant levert 13 tips op

BREDA- De uitzending van de doodslag op de 32 jarige Bredanaar bij Bureau Brabant heeft de politie gisteravond en vandaag in totaal 13 tips opgeleverd. Het rechercheteam is inmiddels met de binnengekomen informatie aan de slag gegaan.

Bron: R.v. Kuik