Gemeente Leeuwarden

Collegebesluiten van 14 januari 2003 ¦ Hoe stuurt u een brief aan de Collegebesluiten van 14 januari 2003
Mandaat en ondermandaatbesluit
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het Mandaat- en ondermandaatbesluit heffingen Leeuwarden 2003 en het algemene Mandaatbesluit algemene fiscale bevoegdheden Leeuwarden 2003 vast te stellen. Het Mandaat- en ondermandaatbesluit heffingen Leeuwarden 2002 en het Mandaatbesluit algemene fiscale bevoegdheden Leeuwarden 2002 wordt hierbij ingetrokken.
De besluiten zijn aangepast aan gewijzigde situaties met ingang van 1 januari 2003.
Collegebesluit 14 januari 2003

Handboek milieuvergunningverlening en handhaving

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het beleidsdeel van het Handboek milieuvergunningverlening en handhaving Leeuwarden vast te stellen.

Doel is het professionaliseren van de milieuvergunningverlening en handhaving, zoals voorkomt in het duurzaamheidplan De volgende zet. Duurzaamheidplan gemeente Leeuwarden

Collegebesluit 14 januari 2003.

Zwembad en ijshal

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het initiatiefvoorstel van D66 over het instellen van een onderzoek naar de financiële voordelen van een combinatie van een nieuwe ijshal met een nieuw zwembad te ontraden. De raad wordt via het presidium hiervan in kennis gesteld.

Collegevoorstel 14 januari 2003.

Subsidie Stichting Maatschappelijk Werk

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een subsidie van 8.468,00, of

62,00 per cliëntencontact, te verstrekken aan de Stichting Maatschappelijk Werk Fryslân. De subsidie is bestemd voor de uitvoering in 2003 van de bereikbaarheidsdienst buiten kantooruren in Leeuwarden.

Collegevoorstel 14 januari 2003.

Subsidie Anders Aktieven in 2003

De Stichting Anders Aktieven ontvangt in 2003 een subsidie van 8.900,00, zo heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. In 2003 is er nader overleg of de activiteiten van de stichting nog passen binnen de doelstellingen van het lokaal sociaal beleid.

Collegebesluit 14 januari 2003.

Wijziging legesverordening Leeuwarden.
De tweede wijziging van de Legesverordening Leeuwarden 2003, evenals het concept raadsbesluit, wordt vastgesteld door burgemeester en wethouders.
Collegebesluit 14 januari 2003.
Toewijzen locaties buitenplaatsen Hempens-Teerns. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de vijf landhuislocaties in Hempens-Teerns toe te wijzen aan de desbetreffende kopers. Vier buitenplaatsen zijn nu uitgekozen, één is er momenteel nog onverkocht. De kopers ontvangen een koopovereenkomst, waarna de overdracht van de landhuislocaties een feit zal zijn en met de bouw kan worden begonnen.

Collegebesluit 14 januari 2003.

Verkoop grond aan Essent Netwerk Friesland

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten over te gaan tot verkoop van een stuk grond aan de Potmarge, hoek Stuyvesantweg, van 20 m2 aan Essent Netwerk Friesland B.V. De grond is bestemd voor een trafostation.De opbrengst van de grond is ten gunste van Snippergroen.
Collegebesluit 14 januari 2003.
Jaarverslag leerplicht
Het jaarverslag leerplicht 2000-2001 en 2001-2002 wordt vastgesteld, zo heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Het Jaarverslag wordt aan de raad aangeboden als verslag van het door de gemeente gevoerde leerplichtbeleid.

Collegebesluit van 14 januari 2003.
Planontwikkeling Wilhelminaplein
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het door de ArchitectenWerkGroep opgestelde Globaal Masterplan voor het kernwinkelgebied te gebruiken als belangrijke onderlegger voor de uitwerking van de planontwikkeling. Aan de directeur Stadsontwikkeling en beheer wordt opdracht gegeven voor de eerste helft van 2003 de volgende punten uit te werken:

* bouwinitiatief Fries Museum;

* verkeer en parkeren;

* economische haalbaarheid en subsidieverkenning;
* uitbreidingsmogelijkheden winkelcentrum Zaailand.
* bevestiging van de samenwerking van de gemeente met ING VGO.
Om de planontwikkeling voor het kernwinkelgebied verder uit te werken wordt een bedrag van 220.000,-- beschikbaar gesteld uit het Ontwikkelingsdeel SIOF.

Reeds in 1995 is de conclusie getrokken dat verbetering van het kernwinkelgebied nodig is met kwalitatief hoogwaardige winkels en een betere routing. Dit heeft geresulteerd in een Globaal Masterplan van de ArchitectenWerkGroep uit Antwerpen. De schenking van ir. A. Bonnema voor een nieuw museum op of aan het Wilhelminaplein maakt stedenbouwkundige afstemming van alle plannen noodzakelijk. De eerste ideeën over het Bonnema-museum worden begin 2003 verwacht van het bestuur van het Fries Museum.
Collegebesluit 14 januari 2003