Rijksvoorlichtingsdienst


Afzender: RVD / KH
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 19-12-2002 09:30

MEDEDELING VAN DE RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

PRINSES MARGRIET OPENT NIEUWBOUW DE JUTTER, J.C. PLEYSIERSCHOOL EN PI-SCHOOL

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent op woensdag 15 januari 2003 in Den Haag de nieuwbouw van De Jutter, Centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie, de PI-school voor Speciaal Onderwijs en de J.C. Pleysierschool voor Voortgezet Speciaal Onderwijs.
De Jutter is ontstaan uit een fusie van de Psychiatrische afdeling van het Juliana Kinderziekenhuis en de kinder- en jeugdafdelingen van zowel het voormalige Psychiatrisch ziekenhuis Bloemendaal (thans Parnassia) als van de Stichting Robert Fleury. De bundeling van kennis en kunde werd aangegaan om betere resultaten te bereiken. Aanvankelijk was de De Jutter op verschillende locaties gevestigd. Met het gereed komen van de nieuwbouw is die kennis en kunde in het Centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie van De Jutter ook op één locatie samengebracht.

De kinderen en jeugdigen die in het Centrum verblijven zijn voor het overgrote deel nog leerplichtig. Het onderwijs kan deel uitmaken van de behandeling. Nabijheid van en samenwerking met het onderwijs is om die reden van groot belang. Bij het ontwikkelen van de nieuwbouwplannen is men er in geslaagd om twee scholen voor Speciaal Onderwijs naast De Jutter te bouwen. Voor kinderen tot 12 jaar is dit de School verbonden aan het Pedologisch Instituut (PI-school) afdeling De Jutter en voor jeugdigen van 12 t/m 19 jaar is dit de J.C. Pleysierschool, lesplaats De Zefier. Het gehele complex ligt aan de rand van de duinen, waar vroeger het Juliana Kinderziekenhuis stond.

Prinses Margriet zal de officiële opening verrichten en vervolgens rondgeleid worden door het behandelcentrum en de scholen.



Rijksvoorlichtingsdienst