Ingezonden persbericht


lotgenotencontactbijeenkomst van de jongerengroep van Reumapatiëntenvereniging Kop van Noord-Holland op 15 januari.

Lotgenotencontact reumajongeren in teken van werk

Kop van Noord-Holland De lotgenotenbijeenkomst voor jongeren met reuma staat deze maand in het teken van en wordt gehouden op woensdag 15 januari om 19.00 uur aan de Basstraat 20 te Den Helder.

Iedere derde woensdag van de maand organiseert Reumatiëntenvereniging Kop van Noord-Holland een lotgenotenbijeenkomst voor jongeren met reuma. Tijdens de bijeenkomsten kunnen de deelnemers hun ervaringen over het leven met reuma met elkaar delen. De gesprekken lopen meestal aan de hand van een thema.

Deze maand is het thema werk aan de beurt. Reuma heeft namelijk een grote invloed op je leven. Niet alleen het uitvoeren van simpele dagelijkse handelingen, maar ook de mogelijkheid om te werken komt onder druk te staan. Een groot deel reumapatiënten komt in de WAO terecht en gaat op zoek naar een andere invulling van zijn/haar leven, terwijl een ander deel nog gedeeltelijk kan en wil blijven werken. Vooral voor jongeren is het moeilijk om toe te geven dat ze niet meer kunnen werken of om een baan te krijgen waarbij rekening wordt gehouden met hun beperkingen. Tijdens deze themabijeenkomst delen de deelnemers hun ervaringen met problemen en oplossingen met betrekking tot werk. Er zijn ook diverse folders aanwezig.

Voor meer informatie over en opgave voor deze en volgende lotgenotenbijeenkomsten voor jongeren met reuma tussen de 16 en 40 jaar, kan men contact opnemen met Astrid Boelen, 0223-635801 (tussen 11 en 19 uur) of astridboelen@wanadoo.nl

Hartelijke groet,
Namens Reumapatiëntenvereniging Kop van Noord-Holland

Astrid Boelen
(0223-635801/06-21923992)