INST. VOOR PUBLIEK EN POLITIEK

PERSUITNODIGING: Verkiezingsdebat over zmv-vrouwen

15 januari, Debatterij-Juffrouw Idastraat 2, Den Haag. Aanvang 19.00 uur

In de aanloop naar 22 januari vinden er heel wat verkiezingsdebatten plaats over uiteenlopende thema's en onderwerpen. De stem van zwarte, migranten- en vluchtelingenvrouwen (zmv-vrouwen) werd daarbij tot nu toe niet of nauwelijks gehoord. Alle reden voor een speciaal verkiezingsdebat over de ervaringen en opvattingen van deze groep vrouwen.

Tijdens het debat komen onderwerpen aan de orde als: In hoeverre zijn de ervaringen en opvattingen van zmv-vrouwen terug te vinden in de programma's? Wat zijn de verschillen tussen partijen op het gebied van emancipatie in de multiculturele samenleving? Hoeveel zmv-vrouwen staan op de kandidatenlijsten? Waarop gaan zmv-vrouwen stemmen? Wat zijn de verschillen tussen partijen op het gebied van emancipatie, integratie en participatie?

De deelnemers aan het debat zijn: Kathleen Ferrier (CDA), Nebahat Albayrak (PvdA), Laetitia Griffith (VVD), Farah Karimi (Groenlinks), Alejandra Slutzky (SP), Fatma Koser-Kaya (D66) en Margot Kraneveldt (LPF).
De gespreksleiding is in handen van Samira Abbos (journalist en programmamaker).

De achtergrondinformatie voor het debat wordt ontleend aan de vergelijking van programma's en manifesten, zoals gepubliceerd op de website van E-Quality: www.e-quality.nl (scan
verkiezingsprogramma's),

Tijdens het debat worden tevens de resultaten van relevante stellingen uit www.stemwijzer.nl besproken, alsmede de uitslag van een deze week te verschijnen NIPO-peiling over het stemgedrag van kiesgerechtigde allochtonen.

Het verkiezingsdebat is een initiatief van E-Quality, Instituut voor Publiek en Politiek,
Multicultureel Instituut voor Politieke Participatie, Vrouwen in de Politiek: Vanzelfsprekend! en Stichting Debatterij